*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Φιλοσοφικά σταυροδρόμια


Συγγραφή: · Θεόδωρος Γεωργίου
Έκδοση: Απρίλιος 2008 από "Σάκκουλας Αντ. Ν."
Σελ.:180 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-15-2016-3


Θέμα: "Δίκαιο - Φιλοσοφία και θεωρία "

Στον παρόντα τόμο ο συγγραφέας επεξεργάζεται επιστημολογικές απόψεις της κριτικής θεωρίας, η οποία, ως γνωστόν, κατανοείται ως η φιλοσοφία της εκάστοτε ιστορικο-κοινωνικής πραγματικότητας. Στον τόμο περιλαμβάνονται βιβλιοκριτικές, οι οποίες καλύπτουν όλες τις φιλοσοφικές επιστήμες (π.χ. γνωσιοθεωρία, πολιτική φιλοσοφία, αισθητική θεωρία κ.α.). Επίσης περιλαμβάνονται δοκίμια και μελέτες για όλες τις φιλοσοφικές εθνικότητες (π.χ. την αγγλοσαξωνική, την γερμανική, την γαλλική, την ελληνική κ.α.). Κοινός επιστημολογικός παρονομαστής όλων των εργασιών του τόμου είναι το θεωρητικό συμπέρασμα των φιλοσοφικών σταυροδρομίων. Αυτό σημαίνει πως μπορεί κάθε φιλοσοφική κοινότητα να επεξεργάζεται και να αναλύει τα ιδιαίτερα δικά της φιλοσοφικά προβλήματα, τελικά όμως σε θεωρητικό και επιστημολογικό επίπεδο οι φιλοσοφικές έρευνες διασταυρώνονται και η κριτική θεωρία επωμίζεται τον ρόλο να αναδείξει και να καταγράψει αυτές τις θεωρητικές διασταυρώσεις, αυτά τα φιλοσοφικά σταυροδρόμια, πράγμα που γίνεται στο βιβλίο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας