*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η καθημερινή ζωή στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Συγγραφή: · Paul Faure
Μετάφραση: ·Γιάννης Αγγέλου
Έκδοση: 2008 από "Παπαδήμας Δημ. Ν."
Σελ.:400 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-206-159-6


Θέμα: "Αλέξανδρος ο Μέγας, 356-323 π.Χ." "Αρχαία Ελλάδα"

Πολλά γράφτηκαν μέχρι σήμερα για να τιμηθούν οι αρετές ή να καταγγελθούν τα ελαττώματα του Αλέξανδρου της Μακεδονίας. Ξεχάστηκαν όμως έτσι οι μικροί, οι άσημοι, οι χωρίς μοίρα, όλοι αυτοί οι άνδρες και γυναίκες που τον ακολούθησαν και ίδρυσαν αποικίες από την Αίγυπτο ως το Τουρκεστάν και το Πακιστάν. Τη μεγάλη περιπέτεια των ανθρώπων αυτών, των Μακεδόνων και των συμμάχων τους, που αρχίζει την άνοιξη του 334 π.Χ. παρουσιάζει σε αυτό το βιβλίο ο βραβευμένος από τη Γαλλική Ακαδημία ελληνιστής Raul Faure. Βήμα προς βήμα ο αναγνώστης παρακολουθεί τα σημαντικότερα γεγονότα της μεγάλης πορείας, που περιγράφονται εδώ με τρόπο μοναδικό: στρατιωτικές επιχειρήσεις, νίκες αλλά και τρομακτικές απώλειες, συνωμοσίες, σχέσεις του στρατού με το βασιλιά που γίνονται ιδιαίτερα δύσκολες όταν ο Αλέξανδρος υιοθετεί συμπεριφορές ξένες προς τη συνείδηση ελεύθερων ανθρώπων. Παρακολουθεί ακόμα το στρατό κατά τις ώρες ανάπαυλας: τη διασκέδαση, τους αγώνες που διοργανώνονταν, το κυνήγι και τα συμπόσια,και παράλληλα τη δραστηριότητα όλων όσων ακολούθησαν το στράτευμα (φιλοσόφων, γιατρών, βοτανολόγων, τεχνικών, ναυπηγών κ.α.) και που ο ρόλος τους ήταν τόσο σημαντικός, όσο και των πολεμιστών.

(2015) Η Καθημερινή Ζωή στην Κρήτη τη Μινωϊκή Εποχή, Παπαδήμας Δημ. Ν.

(2007) Η καθημερινή ζωή στις ελληνικές αποικίες, Παπαδήμας Δημ. Ν.

(2004) Ιερά σπήλαια της Κρήτης, Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

(2004) Μύρα και αρώματα της αρχαιότητας, Παπαδήμας Δημ. Ν.

(2000) Οδυσσέας ο Κρητικός, Παπαδήμας Δημ. Ν.

(1991) Η καθημερινή ζωή στην Μυκηναϊκή εποχή, Παπαδήμας Δημ. Ν.

(1990) Η καθημερινή ζωή στην Κρήτη τη μινωϊκή εποχή, Παπαδήμας Δημ. Ν.

() Η Αναγέννηση, Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας