*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η εκκλησία της Φινλανδίας

Ιστορική εξέλιξη, σημερινή κατάσταση


Συγγραφή: ·Μιχαήλ Τρίτος
Έκδοση: Φεβρουάριος 2009 από "Τέρτιος"
Σελ.:223 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8449-92-8


Θέμα: "Εκκλησιαστική ιστορία"

Η Φινλανδία, η χώρα των χιλιάδων λιμνών, βρίσκεται στο ΒΑ άκρο της Ευρώπης, μεταξύ της Σκανδιναυΐας και της Ρωσίας. Είναι μετά την Ισλανδία το βορειότερο κράτος τον κόσμου. Η έκταση της καλύπτει 337.000 τετρ. χλμ. και από αυτά τα 80% είναι δάση και τα 10% νερά.
Στη Φινλανδία υπάρχει μια μικρή Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία καταλαμβάνει το 2% του συνολικού αριθμού της χώρας και διαθέτει περίπου 60.000 πιστούς, διασκορπισμένους σε ολόκληρη την επικράτεια. Η μειοψηφούσα Ορθόδοξος Εκκλησία είναι η δεύτερη εθνική Εκκλησία της Χώρας, με ισόνομη προστασία από το Κράτος, όπως το πλειοψηφούν λουθηρανικό δόγμα.
Οι δεσμοί της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι πολύ στενοί. Το 1923, ύστερα από αίτηση των εκκλησιαστικών και πολιτειακών Αρχών της Χώρας, η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως της παρεχώρησε Αυτονομία, η οποία έχει αναγνωρισθεί από σύνολη την Ορθόδοξο Εκκλησία.
Σήμερα η Ορθόδοξος Εκκλησία της Φινλανδίας, μετά τη λήξη των γνωστών ιστορικών περιπετειών, διανύει περίοδο αναπτύξεως και αναδιοργανώσεως. Απολαμβάνει της αγάπης των Φινλανδών, από τους οποίους πολλοί κατ' έτος ασπάζονται το ορθόδοξο δόγμα, ελκυόμενοι από το ανυπέρβλητο μεγαλείο της ορθοδόξου λατρείας και γενικότερα της ορθοδόξου πνευματικότητας.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας