*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Παρελθόν, παρόν, μέλλον


Συγγραφή: · Γεώργιος Δ. Παπαδημητρίου ·Βασίλειος Α. Χριστιανός · Ιωσήφ Γ. Κτενίδης ·Δονάτος Ι. Παπαγιάννης · Χρήστος Β. Γκόρτσος ·Μαρία Κ. Παπαντώνη · Κωνσταντίνος Α. Στεφάνου · Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης · Αντώνης Μπρεδήμας · Κώστας Υφαντής · Κυριάκος Δ. Κεντρωτής · Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου · Μιχάλης Ι. Τσινισιζέλης · Θεόδωρος Α. Γεωργακόπουλος ·Σταύρος Μ. Θεοφανίδης · Αθανάσιος Παπαδόπουλος · Νίκος Κ. Κυριαζής · Παναγιώτης Γ. Λιαργκόβας · Γιώργος Ανδρέου ·Ηλίας Πλασκοβίτης · Νικόλαος Κ. Μπαλτάς · Ιωσήφ Χασσίδ · Κώστας Α. Λάβδας · Θεόδωρος Ν. Τσέκος · Αργύρης Γ. Πασσάς · Σταύρος Α. Κάτσιος · Σωτήρης Ν. Χτούρης · Γιώργος Παγουλάτος · Παναγιώτης Γ. Γρηγορίου (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Ναπολέων Ν. Μαραβέγιας
Έκδοση: Φεβρουάριος 2008 από "Θεμέλιο"
Σελ.:423 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-310-330-6


Θέμα: "Ελλάς - Σχέσεις - Ευρωπαϊκή Ένωση" "Ευρωπαϊκή Ένωση - Δίκαιο και νομοθεσία"

Περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα συμπληρώθηκε από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα/Ευρωπαϊκή Ένωση (1981-2007). Προφανώς, τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η Ελλάδα άλλαξαν σημαντικά μέσα σε αυτό το διάστημα. Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνει 27 κράτη-μέλη, σε σύγκριση με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα του 1981 που είχε μόλις 10. Το γεγονός αυτό από μόνο του αλλάζει ριζικά τη φυσιογνωμία και τη λειτουργία της Ένωσης.
Στον τόμο αυτό περιλαμβάνονται επαναδιατυπωμένες ή/και ξαναγραμμένες οι συνεισφορές όλων των πολιτικών και των πανεπιστημιακών καθηγητών που συμμετείχαν στο Συνέδριο της Ελληνικής Πανεπιστημιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΕΠΕΕΣ), το Νοέμβριος του 2006, με την ευκαιρία της 25ης επετείου της ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ε. Οι συνεισφορές αυτές αναφέρονται σε όλες σχεδόν τις επιδράσεις από την εικοσιπενταετή συμμετοχή της χώρας μας στην Ε.Ε.: από την προσαρμογή στο κοινοτικό κεκτημένο και τις επιδράσεις στην εξωτερική πολιτική μέχρι τις επιδράσεις στην οικονομία, στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Παράλληλα προσπαθούν να εκτιμήσουν τη μελλοντική πορεία της Ελλάδας μέσα στα νέα δεδομένα της Ευρώπης των 27.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας