*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η επίπτωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στην ανταγωνιστικότητα


Συγγραφή: ·Βασίλειος Α. Πατσουράτης
Έκδοση: Μάιος 2004 από "Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ)"
Σελ.:147 (29χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7536-23-1


Θέμα: "Φορολογία" "Ανταγωνισμός"

Όλες οι διεθνείς αναλύσεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι οι ξένοι επενδυτές ιεραρχούν ως σημαντικό εμπόδιο για τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα το φορολογικό σύστημα επειδή θεωρούν ότι χαρακτηρίζεται από έλλειμμα σταθερότητας και προβλεψιμότητας.
Είναι πράγματι κοινή διαπίστωση ότι το ελληνικό φορολογικό σύστημα ψάχνει διαρκώς να βρει το δρόμο του με κινήσεις συνήθως σπασμωδικές, οι οποίες δημιουργούν εύλογες αντιδράσεις και οι οποίες αντανακλούν την αδυναμία της πολιτείας να συλλάβει το φορολογητέο εισόδημα και την έλλειψη πολιτικού θάρρους για τις απαραίτητες βαθιές τομές που χρειάζεται το σύστημα.
Η παρούσα μελέτη έχει ως στόχο, πρώτο να αναδείξει τα προβλήματα και τις αδυναμίες του ελληνικού φορολογικού συστήματος (με έμφαση την φορολογία των επιχειρήσεων), κύρια χαρακτηριστικά του οποίου είναι η κακή διάρθρωση και η αναποτελεσματική διοίκηση. Αυτά οδηγούν σε υψηλό φορολογικό βάρος, σε άνιση κατανομή του, σε υψηλό κόστος διοίκησης των φόρων για το κράτος, σε υψηλό κόστος συμμόρφωσης για τον φορολογούμενο, σε στρεβλώσεις στην οικονομία, σε μεγάλη παραοικονομία-φοροδιαφυγή και σε διαφθορά. Δεύτερο, στη μελέτη διατυπώνονται προτάσεις οι οποίες θα βελτιώσουν την δομή και την διοίκηση του φορολογικού συστήματος.
Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω τον κ. Τ. Πολίτη, Επιστημονικό Διευθυντή του IΟΒΕ για τα εποικοδομητικά σχόλια που έκανε στο κείμενο, το Δ.Σ. και την Επιστημονική Επιτροπή του IΟΒΕ για τα σχόλια που έκαναν στο πρώτο σχέδιο της μελέτης, τον κ. Κουκλέλη για τη στενή συνεργασία που είχαμε καθ' όλο το χρόνο εκπόνησης της μελέτης, τα στελέχη των επιχειρήσεων τα οποία μου μετέφεραν τις εμπειρίες τους, τον κ. Ηλία Μήτσιο, φοροτεχνικό, τον φοιτητή Π. Πατσουράτη για την συλλογή και πρώτη επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων, και τέλος την κα Κ. Ανδρούτσου για την επιμελημένη δακτυλογράφηση.
Είναι αυτονόητο ότι ως συγγραφέας έχω στο ακέραιο την ευθύνη για τυχόν αδυναμίες, παραλείψεις ή σφάλματα στην επιστημονική προσέγγιση του θέματος.

Βασίλειος Αθ. Πατσουράτης
Μάιος 2004

(2007) Οι επιπτώσεις των δυσμενών γεγονότων στην τουριστική οικονομία, Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων

(1996) Βιομηχανική οργάνωση και πολιτική, Μπένου Ε.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας