*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Βενεζουέλα και σοσιαλισμός

Από τον κρατικό-μονοπωλιακό καπιταλισμό του Chávez στην κοινωνική οικονομία των πολιτών


Συγγραφή: · Κώστας Λαμπρόπουλος
Έκδοση: Μάιος 2009 από "Οδυσσέας"
Σελ.:185 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-210-557-7


Θέμα: "Πολιτική - Βενεζουέλα"

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας, καταγράφει τη δυναμική των οικονομικών και κοινωνικών μετασχηματισμών στη Βενεζουέλα του Chavez από το 1999 μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2008.

Αποτιμά το κόστος και το όφελος αυτών των μετασχηματισμών για την εργατική τάξη και τη συνδικαλιστική οργάνωσή της και εντοπίζει τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει οι μετασχηματισμοί αυτοί στο πλαίσιο της τρέχουσας παγκόσμιας κρίσης. Τέλος, θέτει δράσεις οικονομικής και πολιτικής διαχείρισης για την υπέρβασή τους.

Η οπτική του συγγραφέα αναδεικνύει την εικόνα μιας χώρας που παραπαίει -εγκλωβισμένη ανάμεσα στην κοινωνική αναδιανομή και την ταξική παραγωγική αναδιάρθρωση-, ανίκανη να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού.

Οι δράσεις σοσιαλιστικής υπέρβασης και ολοκλήρωσης του κρατικομονοπωλιακού καπιταλισμού, που θέτει ο συγγραφέας, υποστασιοποιούν ένα εντελώς νέο υπόδειγμα οικονομικής διαχείρισης και κοινωνικής συγκρότησης, ενός επιτεύξιμου -όχι μόνο στη Βενεζουέλα- σοσιαλισμού που είναι μετακαπιταλιστικός, μεταγραφειοκρατικός και πολιτικά αντιπροσωπευτικός, δηλαδή κοινωνικά απόλυτα δημοκρατικός.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας