*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Από την ψυχοπαθολογία στο νόημα ζωής

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: ·Ευαγγελία Ψαρρά · Γιώργος Κλεφτάρας ·Ευστράτιος Τσούκαρης · Μάριος Α. Πουρκός · Ηλίας Ε. Κουρκούτας ·Ιουλία Νησιώτου - Μαντέλου ·Φωτεινή Γρηγορίου ·Αντωνία Πασχάλη · Αναστασία Καλαντζή - Αζίζι · Μαρία Μαλικιώση - Λοΐζου · Ιωάννα Τζονιχάκη · Αντωνία Παπαστυλιανού ·Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος · Μαρία Α. Καΐλα · Κωνσταντίνος Καφέτσιος · Νικόλαος Κωφίδης · Μελανθία Κοντοπούλου ·Γιοβάνα Λόξα ·Σμαρώ Ταμπάκη ·Ελένη Παπαθανασίου ·Μαρία Τζουριάδου ·Μαρία Δημακοπούλου · Γιώτα Ξανθάκου · Νικόλαος Σ. Ανδρεαδάκης · Στέφανος Φ. Βασιλόπουλος
Επιμέλεια: · Γιώργος Κλεφτάρας · Μαρία Α. Καΐλα
Υπεύθυνος Σειράς: · Γιώργος Κλεφτάρας · Μαρία Α. Καΐλα
Έκδοση: Μάιος 2009 από "Πεδίο"
Σελ.:400 (24χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-9405-06-1


Θέμα: "Ψυχοπαθολογία"

Το νόημα ζωής είναι μια κεντρική έννοια που έχει απασχολήσει και απασχολεί πολλούς θεωρητικούς κυρίως της ανθρωπιστικής-υπαρξιακής προσέγγισης, φαίνεται μάλιστα ότι διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της ψυχικής υγείας. Η θέληση για νόημα -η προσπάθεια του ανθρώπου να βρει κάποιο νόημα στην «μπερδεμένη» και «πεπερασμένη» ύπαρξή του- θεωρείται ένα από τα θεμελιώδη κίνητρα της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Η αίσθηση της έλλειψης νοήματος μπορεί να οδηγήσει στην υπαρξιακή ματαίωση και στο υπαρξιακό κενό, και είναι συχνά ενδεικτική ψυχοπαθολογίας. Υποβόσκει κάτω από σοβαρά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου, όπως η κατάθλιψη, το άγχος, η εξάρτηση και η επιθετικότητα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.

Στόχος του τόμου είναι -με αφετηρία την έννοια της αναζήτησης νοήματος- να παρουσιαστούν κάποια βασικά στοιχεία θεωρητικού, ερευνητικού και πρακτικού ενδιαφέροντος για την κατανόηση συγκεκριμένων ψυχολογικών προβλημάτων ή δυσκολιών και παράλληλα να δοθούν ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπισή τους, οι οποίες θα βοηθήσουν όλους αυτούς που ασχολούνται κλινικά ή ερευνητικά με την ψυχοπαθολογία και την κλινική ψυχολογία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας