*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κοσμήματα από τα ορεινά χωριά της Λιβύης

Το χρονικό μιας λαϊκής τέχνης που χάνεται


Συγγραφή: · Leyna Miller
Μετάφραση: · Μάρια Διαμάντη
Φωτογραφία: · Βασίλης Τσώνης
Επιμέλεια: ·Άννα Μπαλλιάν ·Φωτεινή Γραμματικού
Έκδοση: Μάιος 2009 από "Μουσείο Μπενάκη"
Σελ.:119 (22χ23), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-476-018-1


Θέμα: "Κοσμήματα" "Τέχνη, Ισλαμική"

Ο εμπλουτισμός των μουσειακών συλλογών αποτελεί ένα εξαιρετικό γεγονός όχι μόνο από στενή μουσειολογική άποψη, αλλά κυρίως διότι σημαίνει ότι η κοινωνία αποδέχεται και αγκαλιάζει το μουσείο σαν ένα ζωντανό ιστό της. Το κοινό και οι δωρητές, είτε ενός είτε πολλών αντικειμένων, μας εμπιστεύονται ό,τι έχουν αγαπήσει, συνεχίζοντας έτσι μια παράδοση στην οποία υπήρξε πρωτοπόρος ο Αντώνης Μπενάκης πριν από 80 χρόνια.

Η συλλογή κοσμημάτων από τα ορεινά χωριά της Λιβύης της Ελένης (Leyna) Γκλαβάνη Μίλλερ είναι μια δωρεά που πλουτίζει τις συλλογές του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης με σπάνια, σήμερα πια, έργα γεωγραφικών περιοχών από τις οποίες το μουσείο δεν διέθετε άλλο σχετικό υλικό. Η συλλογή σχηματίστηκε σταδιακά πριν από την άνοδο του Καντάφι στην εξουσία το 1969, κατά τη διάρκεια της επτάχρονης παραμονής της δωρήτριας στη Λιβύη μαζί με τον σύζυγό της, δημοσιογράφο και αργότερα ειδικό οικονομικό αναλυτή σε θέματα πετρελαίου, Kenneth W. Miller. Την ίδια περίοδο συνέγραψε και την εργασία της για τα κοσμήματα, βασισμένη κυρίως σε επιτόπια έρευνα. Χάρη στο όραμα και την επιμονή της Ελένης Γκλαβάνη Μίλλερ, έχουμε στη διάθεση μας ένα απάνθισμα κοσμημάτων που η κατασκευή τους σήμερα πια αποτελεί ένα "χρονικό μιας λαϊκής τέχνης που χάνεται".

(από τον πρόλογο της Άννας Μπαλλιάν, επικεφαλής επιμελήτριας του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας