*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Διονύσου ανάσταση


Συγγραφή: · Τηλέμαχος Ζαγρέας
Έκδοση: Μάιος 2009 από "Δρόμων"
Σελ.:96 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-694-039-Χ


Θέμα: "Τραγούδια, Ελληνικά"

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι η καταστροφή της φύσης. Υπάρχει σωτηρία απ' τους άπληστους που ενδιαφέρονται μόνο να επιδεικνύουν τον πλούτο και να σπαταλούν τον κόπο του λαού; Υπάρχει μέλλον για τα παιδιά των ανθρώπων, των ζώων, των φυτών, όλων των ωραίων μορφών ζωής του μοναδικού αυτού πλανήτη;

Ο Τηλέμαχος Ζαγρέας έρχεται με το βιβλίο αυτό να δώσει μια φωτεινή ακτίνα ελπίδας. "Η γη μπορεί να γειάνει μόνο όταν ο άνθρωπος στέκεται ως μεσολαβητής ανάμεσα στο Θεό πάνω και στα ζώα και φυτά κάτω". Ανάμεσα σε μια επιστήμη που δεν ξέρει τι θα πει αρετή και μια θρησκεία που εμπορεύεται το Θεό, δείχνει με τα τραγούδια του το Θεό που είναι μες τη φύση!

Τα τραγούδια του είναι έκφραση μιας πνευματικής εμπειρίας. Σαν άλλος Οδυσσέας περιγράφει σειρήνες και νεράιδες, θεούς και θεές που αντάμωσε στο μεγάλο ταξίδι.

Τραγουδιστής και δάσκαλος μαζί, με όπλο το γέλιο και τη σάτιρα καλεί τους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε μια κοινωνία από "ίσια ιερούς, ίσια λαμπρούς, ίσια ευδαίμονες θεούς", όπως λέει ο Χάινε!

Ο Ορφέας μας λέει: Τρεις είναι οι άρχοντες του κόσμου που διαδέχονται ο ένας τον άλλον στην εξουσία: Ζευς, Ουρανός και Κρόνος (Πατήρ, Υιός και Πνεύμα). Στο τέλος, στο πλήρωμα του χρόνου, την εξουσία παίρνει ο Διόνυσος. Αυτός αναλαμβάνει να συνδέσει την αθάνατη ψυχή του ανθρώπου με τον Πατέρα και αυτή είναι η ανάσταση του Διονύσου!

(2005) Το λόγο έχει ο Ζευς, Ερωδιός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας