*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εξέλιξη τουριστικής κίνησης 2005 - 2008

Ο ελληνικός τουρισμός στο διεθνές περιβάλλον και η εξέλιξη της τουριστικής κίνησης και των εισπράξεων: Ανάλυση της κίνησης ανά χώρα προέλευσης


Συγγραφή: · Αλέξης Χατζηδάκης
Έκδοση: Οκτώβριος 2008 από "Cube Art Editions [ Κύβος Εκδόσεις Τέχνης ]"
Σελ.:116 (29χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-98318-3-4


Θέμα: "Τουρισμός"

Στην παρούσα μελέτη εξετάζεται η εξέλιξη της τουριστικής κίνησης την περίοδο 2005-2008. Ειδικότερα, αναλύεται η πορεία του διεθνούς και ελληνικού τουρισμού στις συνθήκες που διαμορφώνουν η κρίση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και η απειλή ύφεσης στις αναπτυγμένες χώρες, η δυναμική ανάπτυξη αναδυόμενων τουριστικών αγορών, οι διεθνείς συγκρούσεις και εντάσεις, οι διακυμάνσεις της τιμής των ενεργειακών πόρων, η διαφαινόμενη στασιμότητα του ελληνικού τουρισμού ύστερα από μια πρόσκαιρη (;) μεταολυμπιακή ανάκαμψη.

Στόχος της μελέτης, που συντάσσεται σε τακτική ετήσια βάση από το 1998, είναι να αποτελέσει ένα ωφέλιμο και εύχρηστο εργαλείο ανάλυσης του ελληνικού τουρισμού. Ειδικότερα, η συγκέντρωση και η επεξεργασία όλων των διαθέσιμων στοιχείων και των έγκυρων εκτιμήσεων, η ανάλυσή τους και η συναγωγή συμπερασμάτων, παρέχουν τη δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες, στους τουριστικούς φορείς αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, να διαμορφώσει μια κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη και αντικειμενική εικόνα για τις εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού.

Το περιεχόμενο της μελέτης στηρίζεται στα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), της Eurostat, της ΕΣΥΕ, στα οποία περιλαμβάνονται και τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΣΥΕ για τις αφίξεις και τις διανυκτερεύσεις τουριστών το έτος 2007, και της ΥΠΑ καθώς και σε αναλύσεις διεθνών οργανισμών. [...]

Στο πρώτο μέρος της μελέτης αναλύονται τα στοιχεία και οι τάσεις της διεθνούς τουριστικής κίνησης, η πορεία του ελληνικού τουρισμού στον διεθνή ανταγωνισμό, η εξέλιξη των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων στους ελληνικούς προορισμούς και ιδιαίτερα στην Αθήνα, καθώς και η πορεία των εισπράξεων, όπως και η εξέλιξη της δυναμικότητας των τουριστικών καταλυμάτων.

Στο δεύτερο μέρος της μελέτης παρουσιάζονται αναλυτικά και επικαιροποιημένα στοιχεία για την εξέλιξη της ζήτησης από τις 25 κυριότερες χώρες προέλευσης τουριστών.

Η επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων, η ανάλυση των τάσεων καθώς και η σύνθεση των σχετικών πινάκων και των διαγραμμάτων έγιναν από τον συντάκτη της μελέτης.

(από την εισαγωγή του συγγραφέα)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας