*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 40,57 €
Περιβαλλοντική ηθική
Από την έρευνα και τη θεωρία στην εφαρμογή
Συγγραφή: ·Catherine Larrere
Catherine Larrere
Σταύρος Καραγεωργάκης
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος στην ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών και της τεχνολογίας, και το θέμα του διδακτορικού του σχετίζεται με την περιβαλλοντική ηθική. Έχει διδάξει ως ειδικός συνεργάτης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Σήμερα εργάζεται στη μέση εκπαίδευση.
Μαρία Γκασούκα
Η Μαρία Γκασούκα είναι κοινωνική λαογράφος, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι συγγραφέας βιβλίων πάνω σε θέματα λαογραφίας, κοινωνικού φύλου, κ.ά. που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, και πλήθους ανάλογων επιστημονικών άρθρων. Είναι πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Παρατηρητηρίου Ισότητας Κύπρου (ΠΙΚ).
Λουκία Λιθοξοΐδου
Η Λουκία Λιθοξοΐδου είναι Διδάκτωρ Παιδαγωγικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Michael Bonnett
Αλέξανδρος Δ. Γεωργόπουλος
Αλέκος Γεωργόπουλος (Καλλιθέα Αττικής, 1952). Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, όπου από το 1985 διδάσκει Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Είναι πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και υπήρξε εκδότης του ειρηνιστικού-αντιμιλιταριστικού περιοδικού "Αρνούμαι" (1987-1997). Ενεργό μέλος της παράταξης Οικολογίας-Αλληλεγγύη και των Οικολόγων-Πράσινων, και πολλές φορές υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Από το 1997 είναι εκδότης της εφημερίδας "Τα Εν Οίκω, εν Δήμω". Έχει γράψει, ανάμεσα στα άλλα, τα βιβλία "Ένας μικρός και εύθραυστος πλανήτης" (1996) και "Περιβαλλοντική ηθική" (2002) και άρθρα για θέματα εθνικισμού, αντιμιλιταρισμού, οικολογίας.
Έλενα Θεοδωροπούλου
H Έλενα Θεοδωροπούλου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Παιδείας στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σπούδασε φιλοσοφία στην Ελλάδα και στη Γαλλία, και είναι επισκέπτρια καθηγήτρια στο Paris 8/Vincennes-St Denis. Περιοχές ερευνητικού ενδιαφέροντος: περιβαλλοντική και διαπολιτισμική ηθική, ηθική και αξίες στην εκπαίδευση, φιλοσοφία της παιδείας και σώμα, φιλοσοφικές πρακτικές, φιλοσοφία και φύλο, φιλοσοφία και λογοτεχνία.
Ann Margaret Sharp
Κωνσταντίνα Τόγια
Γεωργία Λιαράκου
Ευγενία Φλογαΐτη
Η Ευγενία Φλογαΐτη είναι Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία - ΤΕΑΠΗ) και διευθύνει το Κέντρο Έρευνας, Μελέτης και Εφαρμογών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΚΕΜΕΠΕ). Γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1953. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οικολογία (μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα) στην Ecole Normale Superieure - Universite de Paris 6 στη Γαλλία. Τα τελευταία είκοσι χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει διευθύνει και συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.
Αντωνία Παπαστυλιανού
Η Αντωνία Παπαστυλιανού είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Ευριπίδης Παπαδημητρίου
Ο Ευριπίδης Παπαδημητρίου είναι λέκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Σπούδασε κοινωνιολογία και έκανε τις διδακτορικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Marburg στη Γερμανία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής και στη μελέτη της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς.
Ιωσήφ Μποτετζάγιας
Ο Ιωσήφ Μποτετζάγιας διδάσκει στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται θέματα Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Κοινωνιολογίας, Οικολογικών Πολιτικών Κομμάτων, Μη Κυβερνητικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και Νέων Κοινωνικών Κινημάτων.
Τάνια Βαβίτσα
Θεόδωρος Ιωσηφίδης
Ο Θεόδωρος Ιωσηφίδης σπούδασε Κοινωνιολογία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Περιφερειακή Ανάπτυξη από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι διδάκτορας Ανθρωπογεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Sussex της Αγγλίας και επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης διδάσκει ανθρωπογεωγραφία της Ευρώπης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Μαρία Μανδαράκα
Η Μαρία Μανδαράκα είναι Αναπλ. Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ. Στη διάρκεια της μακράς θητεία της στο ΕΜΠ (1973- σήμερα), σημαντικό είναι το εκπαιδευτικό της έργο, σε προ- και μετα-πτυχιακό επίπεδο, στις γνωστικές περιοχές της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας, της ανάλυσης και αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων, της προσομοίωσης επιχειρηματικών αποφάσεων και ανάπτυξης επιχειρηματικότητας, και της οργάνωσης και διαχείρισης παραγωγικών συστημάτων με έμφαση στην περιβαλλοντική διαχείριση. Η ερευνητική της δραστηριότητα εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Διοικητικής Επιστήμης και επικεντρώνεται στις βασικές αρχές και τεχνικές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών και στις μεθόδους ανάλυσης και αξιολόγησης επενδυτικών αποφάσεων, με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση των οικονομικών, ανθρώπινων, τεχνολογικών και φυσικών πόρων, στο πλαίσιο των περιορισμών του σύγχρονου περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, οι επιστημονικές της δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και τα ερευνητικά προγράμματα στα οποία συμμετείχε ως βασικός ερευνητής ή συντονιστής, εντάσσονται στις ακόλουθες ερευνητικές περιοχές: Ανάλυση και αξιολόγηση της βιομηχανικής δραστηριότητας σε κλαδικό και περιφερειακό επίπεδο και διερεύνηση αναπτυξιακών δυνατοτήτων, μέτρηση και ανάλυση βιομηχανικής παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας (βιομηχανικοί κλάδοι και επιχειρήσεις), τεχνολογικές και οργανωτικές καινοτομίες στη βιομηχανία και σύγχρονα συστήματα διαχείρισης, ανάλυση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της βιομηχανικής δραστηριότητας και επιχειρησιακές στρατηγικές.
Επιμέλεια: · Έλενα Θεοδωροπούλου
Έλενα Θεοδωροπούλου
H Έλενα Θεοδωροπούλου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Παιδείας στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σπούδασε φιλοσοφία στην Ελλάδα και στη Γαλλία, και είναι επισκέπτρια καθηγήτρια στο Paris 8/Vincennes-St Denis. Περιοχές ερευνητικού ενδιαφέροντος: περιβαλλοντική και διαπολιτισμική ηθική, ηθική και αξίες στην εκπαίδευση, φιλοσοφία της παιδείας και σώμα, φιλοσοφικές πρακτικές, φιλοσοφία και φύλο, φιλοσοφία και λογοτεχνία.
Μαρία Α. Καΐλα
Η Μαρία Καΐλα είναι καθηγήτρια Ψυχοπαιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου υπηρέτησε ως Αντιπρύτανις (1997-2003). Υπήρξε επίσης πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΨΕ (2003-2006). Είναι Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση" και εκλεγμένο μέλος των επιστημονικών και συντονιστικών επιτροπών των διεθνών δικτύων Prelude - έδρα UNESCO για την αειφόρο ανάπτυξη σε περιβάλλον, υγεία, εκπαίδευση και Inruda (UCLA - Ben Gurion) για την αειφορία σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες περιοχές στη σύνδεσή τους με τα πανεπιστήμια. Διευθύνει επιστημονικές σειρές ενώ άρθρα και κεφάλαιά της σε συλλογικούς τόμους έχουν δημοσιευτεί στα ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά, ενώ κείμενά της έχουν μεταφραστεί επίσης σε πολλές άλλες γλώσσες.
Catherine Larrere
Michael Bonnett
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2009 από "Ατραπός"
Σελ.:351 (25χ18), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-459-051-0
Θέμα: "Περιβαλλοντική εκπαίδευση"
- Περιγραφή
- Άλλοι τίτλοι από Μαρία Μανδαράκα
Μαρία Μανδαράκα
Mandaraka, Maria ¹Η Μαρία Μανδαράκα είναι Αναπλ. Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ. Στη διάρκεια της μακράς θητεία της στο ΕΜΠ (1973- σήμερα), σημαντικό είναι το εκπαιδευτικό της έργο, σε προ- και μετα-πτυχιακό επίπεδο, στις γνωστικές περιοχές της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας, της ανάλυσης και αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων, της προσομοίωσης επιχειρηματικών αποφάσεων και ανάπτυξης επιχειρηματικότητας, και της οργάνωσης και διαχείρισης παραγωγικών συστημάτων με έμφαση στην περιβαλλοντική διαχείριση. Η ερευνητική της δραστηριότητα εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Διοικητικής Επιστήμης και επικεντρώνεται στις βασικές αρχές και τεχνικές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών και στις μεθόδους ανάλυσης και αξιολόγησης επενδυτικών αποφάσεων, με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση των οικονομικών, ανθρώπινων, τεχνολογικών και φυσικών πόρων, στο πλαίσιο των περιορισμών του σύγχρονου περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, οι επιστημονικές της δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και τα ερευνητικά προγράμματα στα οποία συμμετείχε ως βασικός ερευνητής ή συντονιστής, εντάσσονται στις ακόλουθες ερευνητικές περιοχές: Ανάλυση και αξιολόγηση της βιομηχανικής δραστηριότητας σε κλαδικό και περιφερειακό επίπεδο και διερεύνηση αναπτυξιακών δυνατοτήτων, μέτρηση και ανάλυση βιομηχανικής παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας (βιομηχανικοί κλάδοι και επιχειρήσεις), τεχνολογικές και οργανωτικές καινοτομίες στη βιομηχανία και σύγχρονα συστήματα διαχείρισης, ανάλυση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της βιομηχανικής δραστηριότητας και επιχειρησιακές στρατηγικές.
Μη διαθέσιμη
(2011) Περιβαλλοντική ηθική, Διάδραση