*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κόκκινα τριαντάφυλλα για μια πριγκίπισα της Κίνας

Ένα παραμύθι για μεγάλους


Συγγραφή: ·Ζήσης Α. Βαπορίδης
Έκδοση: Οκτώβριος 2009 από "Δίον"
Σελ.:160 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8100-87-9


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία"

Ένα παλιό παραμύθι της Ανατολής, μας αφηγείται, πώς το αηδόνι για χάρη της αγάπης, έβαψε με το αίμα του ένα ως τότε πάλλευκο ρόδο: έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο κόκκινο τριαντάφυλλο στον κόσμο.

Στο μύθο αυτόν που υπήρξε πηγή έμπνευσης για τους Πέρσες και Τούρκους μυστικιστές Σούφι ποιητές (Ομάρ Καγιάμ, Σα αντί, Αττάρ, Ρουμί, Χαφίζ, Τζαμί, Φαζλί) και μέσω αυτών για τους Γερμανούς ρομαντικούς (Γκαίτε, Ρύκερτ, Χάινε, Στορμ), τους Ρώσους (Πούσκιν, Κολτσόφ, Γιεσένιν), ως τον Χανς-Κρί-στιαν Άντερσεν και τον Όσκαρ Ουάιλντ, ο συγγραφέας, Ζήσης Βαπορίδης, δίνει τη δική του εκδοχή μεταφέροντας τον στον τόπο και στην εποχή που άκμασε ένας σπουδαίος πνευματικός πολιτισμός: Στην αρχαία Κίνα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας