*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Νεότερη ευρωπαϊκή φιλοσοφία

Φιλοσοφικός λόγος, κριτική της θρησκείας και ιδεολογία


Συγγραφή: · Γιάννης Πλάγγεσης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2009 από "Κριτική"
Σελ.:333 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-218-646-1


Θέμα: "Φιλοσοφία, Νεότερη" "Φιλοσοφία - Ιστορία " "Φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική"

Το βιβλίο αποτελεί µια επισκόπηση της ιστορίας της νεότερης φιλοσοφίας, µε έµφαση στον φιλοσοφικό στοχασµό του 17ου αιώνα. Παρακολουθεί τη γένεση της νεότερης φιλοσοφικής σκέψης σε συνάρτηση µε τις κρίσιµες αλλαγές που συντελέστηκαν την περίοδο µετά την Αναγέννηση και ως τις αρχές του 18ου αιώνα τόσο στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο όσο και στο πεδίο του πολιτισµού.

Η βακωνική προβληµατική για την επιστήµη, ο καρτεσιανός ορθολογισµός, η ανατοµία του πολιτικού φαινοµένου (Hobbes), η έρευνα για τις δυνατότητες και τα όρια της ανθρώπινης νόησης, η αντίθεση µεταξύ υλισµού και ιδεαλισµού, η φιλοσοφική κριτική της θρησκείας και η προβληµατική της
ανεξιθρησκίας (Locke), καθώς και η απόπειρα µιας µονιστικής θεώρησης του πραγµατικού, όπως αυτή του Spinoza, συνιστούν τις βασικές παραµέτρους που συνέβαλαν στην εξέλιξη του ευρωπαϊκού πνεύµατος και διαµόρφωσαν τη σύγχρονη προβληµατική.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας