*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Καρύταινα

Η διαμαντόπετρα του Μοριά


Συγγραφή: ·Σοφοκλής Γ. Δημητρακόπουλος
Φωτογραφία: ·Πέτρος Ι. Σαραντάκης · Γιάννης Γιαννέλος
Επιμέλεια: ·Πέτρος Ι. Σαραντάκης
Έκδοση: Οκτώβριος 2009 από "Μίλητος"
Σελ.:236 (27χ25), Πανόδετο, ISBN: 960-464-105-0


Θέμα: "Ελλάς - Φωτογραφικά λευκώματα" "Πελοπόννησος - Ιστορία"

Στη φιλόξενη αγκαλιά των αρκαδικών βουνών, ανάμεσα στις βουνοπλαγιές του μυθικού Μαίναλου και του Ιερού Λύκαιου όρους, εδώ που ο Αλφειός και ο Λούσιος αργοκυλούν τα γάργαρα νερά τους, ανταμώνουν αρμονικά ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας με τη μοναδική ορεινή ομορφιά. Η Καρύταινα, τα χωριά και η έκταση την οποία καταλαμβάνει σήμερα ο δήμος Γόρτυνος ανήκουν σε εκείνους τους τόπους που αγαπήθηκαν πολύ από τους θεούς και τους ανθρώπους.

Οι μύθοι σεργιανίζουν ακόμη στα απόκρημνα βουνά, στα δασωμένα φαράγγια και στα σοκάκια των οικισμών μαζί με την αρχαία ιστορία της Γόρτυνας, τη βυζαντινή και φράγκικη της Καρύταινας αλλά και με εκείνη των χρόνων της Επανάστασης όταν ολόκληρη η περιοχή έγινε το μετερίζι του Αγώνα.

Την πλούσια ιστορία του τόπου μας και τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές του ήρθαν να παρουσιάσουν στο αναγνωστικό κοινό οι εκδόσεις "Μίλητος". Δημιούργησαν έναν καλαίσθητο τόμο αφιερωμένο στην Καρύταινα, τη διαμαντόπετρα του Μοριά, αλλά και στα μικρότερα χωριά του δήμου μας. [..]

Δημήτρης Μιχόπουλος, δήμαρχος Γόρτυνος

(2012) Παρακλητική: Κυριακή, Παρρησία

(2011) Ιστορικές σελίδες Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Εκδόσεις "Βιβλίο και Εικόνα"

(2009) Χριστιανική Αίγινα, Παρρησία

(2008) Ο Άγιος Αθανάσιος Χριστιανουπόλεως, Παρρησία

(2005) Ο άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως, Παρρησία

(2004) Άγιος Μηνάς ο Αιγύπτιος, Ιδιωτική Έκδοση

(1998) Η συμμετοχή της Ελλάδος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, Ακαδημία Αθηνών

(1997) Ο υπέροχος Ναστραδίν Χότζας, Κέδρος

(1988) Ηροδότου ιστορία, Γρηγόρη

(1978) Νεοελληνική λογοτεχνία, Ιδιωτική Έκδοση

() Ανάλυση της Οδύσσειας του Ομήρου, Γρηγόρη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας