*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Φατούρος


Επιμέλεια: · Λόης Παπαδόπουλος ·Σοφία Τσιτιρίδου
Έκδοση: Οκτώβριος 2009 από "Δομές"
Σελ.:384 1, ISBN: 960-89633-1-1


Θέμα: "Αρχιτέκτονες, Έλληνες" "Αρχιτεκτονική - Ελλάς"

Στην περίπτωση του αρχιτέκτονα Δ.Α.Φατούρου, ομότιμου καθηγητή Αρχιτεκτονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζεται μία εμβληματική φυσιογνωμία στο κέντρο της πνευματικής ζωής της χώρας: ένας homme des letters, ένας ευρωπαίος διανοούμενος, ο οποίος στη διάρκεια των τελευταίων εξήντα χρόνων συναντήθηκε με τάσεις της Αρχιτεκτονικής και με ρεύματα σκέψης, με πρωταγωνιστές της καλλιτεχνικής δημιουργίας, με κεντρικά πρόσωπα της ακαδημαϊκής ζωής και γενικότερα του δημόσιου βίου και συνδέθηκε με κρίσιμα γεγονότα, που νοηματοδότησαν όψεις της μεταπολεμικής -και όχι μόνον της αρχιτεκτονικής- ιστορίας του τόπου.

Στη μονογραφία "Δημήτρης Α. Φατούρος", με επιμελητές τους πανεπιστημιακούς καθηγητές Λόη Παπαδόπουλο και Σοφία Τσιτιρίδου, παρουσιάζεται συστηματικά το πολυσχιδές και συνεχιζόμενο μέχρι σήμερα έργο του Δημήτρη Φατούρου: αρχιτεκτονικό, συγγραφικό, εικαστικό, ποιητικό, διδακτικό.

Ο τόμος περιέχει ένα εκτενές αυτοβιογραφικό κείμενο του Δ.Α.Φατούρου, στο οποίο με τρόπο ευκρινή απογράφονται οι διαμορφωτικές στιγμές της διαδρομής του, και για πρώτη φορά η πλήρης εργογραφία του.

Επιπλέον ο τόμος περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο ανθολόγιο από παλαιότερα θεωρητικά κείμενα του Δ.Α.Φατούρου.
Τριανταδύο συγγραφείς -κατά κύριο λόγο πανεπιστημιακοί καθηγητές σε σχολές αρχιτεκτονικής- σε κείμενά τους γραμμένα ειδικά για αυτόν τον τόμο, αναλύουν το παρουσιαζόμενο μελετητικό και εφαρμοσμένο αρχιτεκτονικό έργο του Δ.Α.Φατούρου και το εντάσσουν στο πλαίσιο της σύγχρονής του αρχιτεκτονικής συζήτησης.

Εξειδικευμένοι μελετητές αναλύουν το ποιητικό και το εικαστικό του έργο, το οποίο για πρώτη φορά συγκεντρώνεται και συστηματικά παρουσιάζεται.

Ο τόμος υποστηρίζεται από πλούσιο οπτικό τεκμηριωτικό υλικό -σκίτσα, σχέδια, φωτογραφίες- από το σχεδιασμένο και το υλοποιημένο αρχιτεκτονικό έργο του Δ.Α.Φατούρου (Μελέτες δημοσίων κτιρίων, κτιρίων ιδιωτικής παραγγελίας, αρχιτεκτονικής τοπίου, επίπλων, αρχιτεκτονικής του εφήμερου, σκηνογραφίες), καθώς και, από τη δημοσίευση, για πρώτη φορά, ειδικού κεφαλαίου με εικαστικά έργα του Δ.Α.Φατούρου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας