*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ανθολογία πατερικών κειμένων από το 13ο έως το 15ο αιώνα

Η ερανιστική αποκρυστάλλωση του σχίσματος από τον Ιωάννη Βέκκο στον Νικαίας Βησσαρίωνα


Ανθολογία: · Χρήστος Α. Αραμπατζής
Υπεύθυνος Σειράς: ·Φώτιος Σ. Ιωαννίδης · Χρήστος Α. Αραμπατζής · Παναγιώτης Α. Υφαντής
Έκδοση: Μάιος 2008 από "Πουρναράς Π. Σ."
Σελ.:528 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-242-420-6


Θέμα: "Πατέρες της Εκκλησίας "

Τα ανθολόγια του 13ου, 14ου και 15ου αιώνα απασχόλησαν μόνο σποραδικά την επιστημονική κοινότητα, παρά το γεγονός ότι διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο σε όλο το φάσμα των προβλημάτων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Εκκλησία τους αιώνες αυτούς.

Ερμηνευτικές διαμάχες και αποκλίσεις σχετικές με κείμενα των Πατέρων ανέκυψαν, κυρίως, μετά τον 11ο αιώνα στην Εκκλησία, και αποτέλεσαν το βασικό σημείο αντιπαράθεσης της αντιρρητικής γραμματείας μεταξύ Ελλήνων και Λατίνων.

Το υποφώσκον διαμορφούμενο σχίσμα μεταξύ Ρώμης και Κωνσταντινούπολης κυριάρχησε στη γραμματεία μετά το 12ο αιώνα και επηρέασε την ποιότητα και το περιεχόμενο των Ανθολογίων, τα οποία ήσαν προσανατολισμένα, ως επί το πλείστον, στα ζητήματα που διαφοροποιούσαν την Ανατολική από τη Δυτική Παράδοση.

Η ανά χείρας μελέτη σκοπό έχει να λειτουργήσει ως εισαγωγή στη σπουδή του είδους των Ανθολογιών και του ρόλου που κλήθηκε να παίξει στο ζητούμενο της περιόδου αυτής, δηλαδή στην ένωση των Εκκλησιών.

Οι συγγραφείς - συμπιλητές που παρουσιάζονται, θεωρούνται οι βασικότεροι και οι πλέον πρωτότυποι του είδους και αποτέλεσαν την πηγή ή τα πρότυπα για τους μεταγενέστερους θεολόγους και εκκλησιαστικούς συγγραφείς.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας