*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κυκλαδικός πολιτισμός


Συγγραφή: ·Μαρίνα Πλατή
Έκδοση: 1999 από "Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης"
Σελ.:30 (25χ18), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7064-31-3


Θέμα: "Πολιτισμός - Βιβλία για παιδιά " "Τέχνη - Βιβλία για παιδιά" "Βιβλία - Εκπαιδευτικά προγράμματα"

Το εκπαιδευτικό υλικό που αναφέρεται στον Κυκλαδικό Πολιτισμό δημιουργήθηκε για να φέρει πιο κοντά στα παιδιά τη ζωή και την τέχνη που άνθησε στις Κυκλάδες, στα μικρά νησιά του Αιγαίου, την 3η π.Χ. χιλιετία. Η πραγματοποίησή του οφείλεται στη γενναιόδωρη χορηγία του Ιδρύματος Κυκλαδικού Πολιτισμού (Cycladic Art Foundtion), ενός οργανισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε στην Αμερική το 1995. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η έρευνα, μελέτη και διάδοση πληροφοριών σχετικά με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό και την Αρχαία Ελληνική Τέχνη στην Αμερική.

Αποτελείται από ένα βιβλίο για το δάσκαλο, μια σειρά δώδεκα διαφανειών και δύο εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Το "βιβλίο του δασκάλου" είναι ένα σύνολο εικονογραφημένων κειμένων με τις απαραίτητες για το δάσκαλο πληροφορίες σχετικά με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, τη βασική βιβλιογραφία και προτάσεις για εργασίες στην τάξη.

Οι διαφάνειες απεικονίζουν αντιπροσωπευτικούς τύπους μαρμάρινων αγγείων, σκευών και ειδωλίων, μια και η μαρμαρογλυπτική αποτελεί την πιο χαρακτηριστική ίσως έκφραση τέχνης του Κυκλαδικού Πολιτισμού.

Τα εκπαιδευτικά τέλος παιχνίδια ("Μια φορά κι έναν καιρό στις Κυκλάδες" και η "Τόμπολα") σχεδιάστηκαν με αποκλειστικό δέκτη τα παιδιά, στην προσπάθειά μας η εκπαιδευτική διαδικασία να περνά μέσα από το παιχνίδι.

(2014) Is it a Man or a Violin?, Καλειδοσκόπιο

(2013) Άνθρωπος ή βιολί;, Καλειδοσκόπιο

(2009) Παίζοντας στην αρχαία Ελλάδα με τον Λύσιν και την Τιμαρέτην, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

(2009) Πηλός, τροχός, καμίνι, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

(2008) Εικόνες από τη μυθολογία, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

(2008) Οι φίλοι μου τα ειδώλια, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

(2007) Μια φορά κι έναν καιρό ένας αγγειοπλάστης..., Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας