*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πανόραμα ελληνικής χαρακτικής

18 Ιουνίου - 12 Σεπτεμβρίου 2009


Επιμέλεια: ·Αμαρυλίς Κωσταροπούλου
Ζωγραφική επιμέλεια: · Σπύρος Βασιλείου ·Νικόλαος Βεντούρας ·Δημήτρης Βιτσιώρης · Δημήτριος Γαλάνης · Βασίλης Καζάκος · Γιάννης Κεφαλληνός · Άννα Κινδύνη · Λυκούργος Κογεβίνας ·Αλέξης Κορογιαννάκης · Κούλα Μπεκιάρη · Λέλα Πασχάλη ·Judith Allen - Ευσταθίου ·Οδυσσέας Αννιτσάκης · Ρένα Ανούση - Ηλία · Λεώνη Βιδάλη · Μιχάλης Αρφαράς ·κ.ά.(Συλλογικό έργο)
Έκδοση: Ιούνιος 2009 από "Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης"
Σελ.:264 (28χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-85229-2-7


Θέμα: "Τέχνη - Κατάλογοι" "Χαρακτική, Ελληνική"

Η έκθεση αυτή έχει ως απώτερο σκοπό τη γνωριμία μας με το κοινό της Θεσσαλονίκης και την "ξενάγησή του", μέσα από τα έργα του συνόλου των συγχρόνων ελλήνων χαρακτών, σε όλα τα είδη και της τεχνικές της πλούσιας χαρακτικής δημιουργίας, η οποία, "μετά από πολλούς αιώνες τους οποίους "μονοπωλούσε" η ζωγραφική με πινέλο, έχοντας ως αφετηρία την νικηφόρα παράδοση του 15ου αιώνα, παρουσιάζει και πάλι στις μέρες μας νέα έξαρση", όπως προφητικά σημείωνε ήδη από το 1928 το Βασίλι Καντίσκυ, στο βιβλίο του "Σημείο και γραμμή επάνω στην επιφάνεια".
Πράγματι, η χαρακτική, στις βασικές της ενότητες από πλευράς διαδικασίας (χαλκογραφία, ξυλογραφία, λιθογραφία, μεταξοτυπία), διευρυμένες υπό προϋποθέσεις από την σύγχρονη τεχνολογία, παρουσιάζει μία εντελώς ενδιαφέρουσα ιδιαιτερότητα: ενώ ενσωματώνει όλες τις παραδοσιακές ζωγραφικές αξίες της τέχνης (σχέδιο, τόνο, χρώμα, σύνθεση κλπ.) καταλύει τη μοναδικότητα του έργου, το οποίο ωστόσο παραμένει πρωτότυπο, αποτελώντας κατ' αυτόν τον τρόπο, την πιο "δημιουργική" μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας. [...]

(Άννα Μοσχονά - Καλαμάρα, από το εισαγωγικό σημείωμα)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας