*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο Θεάνθρωπος και η ορθόδοξη εκκλησία του

Η μοναδική ελπίδα σωτηρίας του κόσμου


Συγγραφή: ·Μοναχός Αγιορείτης Αβραάμ
Έκδοση: Αύγουστος 2009 από "Ο Ποιμενικός Αυλός"
Σελ.:508 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία "

Η ιστορία της Εκκλησίας είναι ο μεγαλόφωνος κήρυκας των αληθειών του Θεού της θείας Αποκαλύψεως. Η Εκκλησία του Χριστού είναι ένας φάρος που φωτίζει όλο τον κόσμο, ολόκληρη την οικουμένη. Η Εκκλησία είναι πηγή "ύδατος ζώντος". Απ' αυτήν αναβλύζει το αστείρευτο νερό της ζωής. Η χάρις του Θεού που μας ζωογονεί, μας δροσίζει και μας ανακουφίζει από τον καύσωνα της αμαρτίας, μας καθαρίζει από τα πάθη. Στα πρόσωπα των Αποστόλων, των Μαρτύρων, των Ιεραρχών, των Οσίων και όλων των αγίων έχουμε τα παραδείγματα της ζωντανής πίστεως, της θερμής αγάπης και της υποταγής στο θέλημα του Θεού. Αλλά έχουμε και την απόδειξη, αν θελήσουμε, μπορούμε κι εμείς να ευαρεστήσουμε τον Θεό, να σώσουμε τον εαυτό μας και να ελκύσουμε κοντά σ' Εκείνον και άλλες ψυχές. Η ύπαρξις των αγίων της Εκκλησίας μας αποτελεί τον ακατάπαυστο έλεγχο της δικής μας απιστίας, πνευματικής ραθυμίας, χλιαρότητος και αμετανοησίας. Γι' αυτό και κατά την Δευτέρα και φοβερά Παρουσία του Κυρίου μας "μείζον κρίμα ληψόμεθα".
Όσοι είναι μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ζούνε μέσα στον κόσμο των θαυμάτων του Θεού, στο βασίλειο της χάριτος, της αγιότητος και της αληθείας, στη χώρα της αιωνιότητος και της αφθαρσίας, στο κατοικητήριο του Θεού, των Αγγέλων και των Αγίων,των "εν ουρανοίς απογεγραμμένων" (Έβρ. ιβ', 23). Με θαυμασμό και δέος βλέπουμε, στην Παλαιά Διαθήκη, το εκπληκτικό θαύμα της Δημιουργίας, μόνο με το πρόσταγμα του Θεού, ενώ στην Καινή Διαθήκη το εκπληκτικώτερο θαύμα της σαρκώσεώς Του. Ο Θεός γίνεται άνθρωπος, αλλά δεν παύει να είναι και Θεός. Δείτε θαύμα θαυμάτων! Ο Θεός έπαθε, πέθανε και αναστήθηκε για να λυτρώσει τον άνθρωπο, για να του χαρίση την ελπίδα της αναστάσεως. Δείτε θαύμα ευσπλαγχνίας και συγκαταβάσεως Θεού! "Ο Λόγος σαρξ έγένετο" (Ιωάν. α',14). Το πρωτύτυπο ήρθε προς την εικόνα, ο Πλάστης έλαβε τη μορφή του πλάσματος για να το σώση από τον θάνατο. Αυτή η πραγματικότης, που είναι το κέντρο και η ουσία της πίστεώς μας, διαποτίζει την Ορθοδοξία και τη λατρεία της. Η καταλλαγή με τον Θεό, ο αγιασμός των χριστιανών δια των θείων μυστηρίων, η χειραγωγία προς την εν Χριστώ τελείωσι, η σωτηρία: Τι θαυμαστός πνευματικός πλούτος υπάρχει στην Εκκλησία! Πλούτος πίστεως, ελπίδος και αγάπης. Πλούτος σοφίας, χάριτος και θαυμάτων. Πλούτος ευσπλαγχνίας, παρηγοριάς και ειρήνης. Πλούτος καθάρσεως, φωτισμού και αγιασμού.

(2012) Η μεγάλη επιλογή του ανθρώπου, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2012) Ο ναός του Θεού και οι λειτουργικές τέχνες, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2012) Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μετά της ερμηνείας αυτών, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2011) Το Αρχοντικό μας, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2011) Οι επίβουλοι του γένους και παραχαράκτες της ιστορίας μας, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2011) Αυτά που πρέπει να γνωρίζεις..., Ο Ποιμενικός Αυλός

(2010) Η πορεία του κόσμου χωρίς τον Θεάνθρωπο, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2009) Οι προφήτες μας αποκαλύπτουν..., Ο Ποιμενικός Αυλός

(2007) Ρωμαίικο οδοιπορικό, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2006) Ρωμαϊκό οδοιπορικό, Ιδιωτική Έκδοση

(2005) Ο άνθρωπος, Ο Ποιμενικός Αυλός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας