*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το σχήμα της Όλγας Βότση

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Σαράντος Ι. Καργάκος · Νατάσα Κεσμέτη · Ηλίας Κεφάλας ·Νικόλαος Α. Μηλιώνης · Χρυσούλα Τσικριτσή - Κατσιανάκη
Έκδοση: Δεκέμβριος 2009 από "Ευθύνη"
Σελ.:140 (22χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8150-56-6


Θέμα: "Νεοελληνική ποίηση - Ερμηνεία και κριτική" "Νεοελληνική ποίηση - Ιστορία και κριτική"

Μετά την ζοφερή τετραετία της Κατοχής, ανέτειλε, μαζί με την ελευθερία, και μια νέα γενιά νεοελλήνων ποιητών και όχι μόνο. Στη γενιά αυτή που δίκαια εδόξασε τα γράμματά μας, δυο γυναικείες μορφές εξείχαν στην περιοχή της ποίησης: η κορυφαία Ζωή Καρέλλη και η ευγενής, γνησιότατη συνάλληλή της Όλγα Βότση.
Ξεκίνησε λάμποντας πνευματικά, κατακοσμημένη με την σπάνια αρετή της σεμνότητας, και από χρόνο σε χρόνο ύψωσε ένα έργο, κυρίως ποιητικό, αλλά και στοχαστικό, μιας αξιοζήλευτης γνησιότητας και μιας πυκνής ανθρώπινης ουσίας, έργο που δίκαια, όλο και περισσότερο υψώνεται, προβάλλει και εκτιμάται και από τους σοβαρούς και απροκάλυπτους μελετητές και από τους σταθερούς φίλους του ποιητικού λόγου. Η ελληνική ταυτότητα της σπάνιας αυτής ελληνίδας ποιήτριας συγκερνάται με μιαν οδυνηρή αίσθηση του υπάρχειν που, ωστόσο, φωτίζει η αγάπη και η διαυγής ελληνικότητα, συγκλονίζοντας τον αναγνώστη με την γνησιότητα, την ειλικρίνεια και την φιλανθρωπία της.
Καθήκον ύψιστο, επομένως, η σύνθεση του τόμου αυτού που διευκόλυνε η διακριτική χορηγία του Ιδρύματος Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, και που ευχαριστεί θερμότατα.

(2008) Πολύφωνα, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ

(2008) Ρέμβη θανάτου, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ

(2006) Κάτοπτρα, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ

(2005) Ξένες φωνές, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ

(2004) Ουράνιες διαδρομές ,ή, Νοσταλγία ουρανών, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ

(2001) Φωνές της πέτρας, Εκδόσεις των Φίλων

(2001) Εν θλίψει επλάτυνάς με, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ

(2001) Laisons d' affinite, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ

(2000) Η διαλεκτική του χρόνου στην ποίηση, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ

(1999) Κρητικά επώνυμα ενετικής προελεύσεως, Ιδιωτική Έκδοση

(1996) Η ποίηση. Το βιβλίο. Ο χρόνος, Ευθύνη

(1996) Σπουδή στον ποιητή Γ. Θ. Βαφόπουλο, Ευθύνη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας