*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εμείς οι Αρβανίτες

Είμαστε γνήσιοι Έλληνες με ηπειρώτικες ρίζες δωρικής καταγωγής


Συγγραφή: · Γιώργος Β. Οικονόμου
Έκδοση: 2009 από "Πολιτιστικός Σύλλογος Καπανδριτίου "Ηνίοχος""
Σελ.:264 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-98950-0-Χ


Θέμα: "Ελληνισμός" "Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία"

Οι θρύλοι και οι πανάρχαιες λαϊκές παραδόσεις συμφωνούν πως οι πρώτοι άνθρωποι που εποίκησαν την Αρχαία Χερσόνησο του Αίμου ήταν οι Πελασγοί. Είναι φανερό πως η παρουσία τους εδώ αναφέρεται σε πάρα πολύ παλιά και δυσερεύνητα χρόνια. Οι αρχαίοι ερευνητές ακόμη και ο Ησίοδος όπως και ο Όμηρος δεν μπορούν να προσδιορίσουν τον ερχομό των Πελασγών. Βλέπουμε στις έρευνες του Ησίοδου να γράφει πως οι Πελασγοί είναι οι γεννήτορες των Ελλήνων, αλλά και ολόκληρου του ανθρώπινου γένους. Οι Πελασγοί λοιπόν θεωρούνται οι πρόγονοι των Ιλλυριών και όλων των αρχαιοελληνικών φύλων.

[...] Σήμερα στην Ισπανία Ιούλιο μήνα γίνεται η μεγάλη γιορτή του "Γητευτή των Άγριων Αλόγων". Μια Δωρική αναπαράσταση των Ελλήνων Αρβανιτών. Καθώς νέοι χωριάτες εξορμούν στα Ισπανικά βουνά όπου ζουν κατά εκατοντάδες άγρια άλογα με σκοπό να τα πιάσουν και να τα φέρουν στα χωριά τους. Έτσι όταν τα φέρνουν στα χωριά τους κάνουν γιορτή με γλέντι που διαρκεί μέχρι πρωίας, ενώ κατά την επίδειξη των αλόγων που προηγείται "κόβουν την χαίτη των αλόγων", όπως έκαναν και οι Έλληνες Αρβανίτες. Τούτο το έθιμο χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Τότε που ο θρυλικός Αρβανίτης Μερκούρης Μπούας με το υπέροχο ιππικό του τετρακόσια (400) άλογα μόνο είχε κατακτήσει όλη την Ευρώπη και αυτή την Ισπανία.

Αυτοί είναι οι υπέροχοι Αρβανίτες! Μεγάλοι Αγωνιστές και Πατριώτες! Αδάμαστοι Χαρακτήρες!!!

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας