*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Φανταστείτε το μέλλον σας σε μια πόλη που αλλάζει

10 βραβευμένα διηγήματα

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Χρίστος Κυθρεώτης · Γιάννης Τσίρμπας · Βαγγέλης Εϊτζιρίδης · Μυρτώ Καλοφωλιά · Μαρία Ράπτη · Κατερίνα Ρουσοπούλου · Βασιλική Πέτσα · Μαρία Νικολάου · Χριστίνα Καράμπελα · Ελένη Μπουραντάνη
Μετάφραση: ·Ελίνα Τσαλίκογλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: · Θοδωρής Χρυσικός
Έκδοση: Οκτώβριος 2009 από "Ιανός"
Σελ.:165 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6882-09-8


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα - Συλλογές "

Πρόκειται για μια ξεχωριστή δίγλωσση έκδοση (ελληνικά και αγγλικά), η οποία περιλαμβάνει τα δέκα διηγήματα που διακρίθηκαν στον ομώνυμο διαγωνισμό που διοργάνωσε το British Council στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2008, με θέμα το δια-πολιτισμικό διάλογο. Ο διαγωνισμός καλούσε νέους συγγραφείς να καταθέσουν τη δική τους ιστορία για την πόλη που μοιράζονται με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, πολιτισμικές ή θρησκευτικές κοινότητες, για τη ζωή και το κοινό τους μέλλον σ’ αυτήν. Είχε σημαντική ανταπόκριση και συμμετοχή, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η δια-πολιτισμική συνύπαρξη και τα ζητήματα που απορρέουν από αυτήν, απασχολούν ολοένα και περισσότερο την ελληνική κοινωνία. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού -αποτελούμενη από τους Γκασμέτ Καπλάνι, Έρση Σωτηροπούλου και Χρήστο Χωμενίδη- ξεχώρισε τις ιστορίες δέκα νέων συγγραφέων.
Η έκδοση αυτή έχει και μια ενδιαφέρουσα καινοτομία: περιλαμβάνει σε ένθετο τμήμα της, πρωτότυπες εικόνες-πανοράματα, που δημιούργησε ο εικαστικός καλλιτέχνης Θοδωρής Χρυσικός, εμπνευσμένος από το θέμα του διαγωνισμού.


Περιέχονται τα διηγήματα:

- Χρίστος Κυθρεώτης, "Σημάδι στο μπράτσο"
- Γιάννης Τσίρμπας, "Η πόρτα"
- Μαρία Ράπτη, "Η σταγόνα"
- Βαγγέλης Εϊτζιρίδης, "Ο μποναμάς των Χριστουγέννων"
- Μυρτώ Καλοφωλιά, "Ανάποδα Αβντί"
- Κατερίνα Ρουσοπούλου, "Η τσάκιση"
- Βασιλική Πέτσα, "Τέσσερα χρόνια, δύο μήνες και μία ημέρα"
- Μαρία Νικολάου, "Το μπλουζ της Κομοτηνής"
- Χριστίνα Καράμπελα, "Ξένες χρυσαλλίδες"
- Ελένη Μπουραντάνη, "Habari Rafiki!"

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας