*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Θεώ

Εν πνεύματι και αληθεία


Συγγραφή: · Δημήτρης Περέογλου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2009 από "Ίρις - Α. Σ. Φιλιππότης"
Σελ.:47 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7422-14-7


Θέμα: "Νεοελληνική ποίηση"

Μια έμμεση συγκριτική θρησκειολογία, υπό το βλέμμα μιας φιλοσοφικής ματιάς για τον κόσμο και το Θείο, στην αναζήτηση του ενός Θεού, με ποιητικό λόγο και ανοιχτή σκέψη.
Το έργο αποτελείται από δύο ενότητες : "Εν πνεύματι", "και αληθεία", φράση δανεισμένη από εκκλησιαστικούς ψαλμούς, που στη μεν πρώτη ενότητα γίνεται αναφορά στην Ορφική Θεολογία και στην Πυθαγόρεια Φιλοσοφία, ενώ στη δεύτερη αιωρείται, όπως παράλληλα αιωρείται και μια πιο ευρεία ψυχαναλυτική προσέγγιση του "Εγώ" και του "Είναι".
Γενικά θα μπορούσε να πει κανείς, πως σε όλο το έργο ενυπάρχει μια δυναμική· αυτή της κίνησης, της ροής από την Ύλη στο Πνεύμα, από το Φυσικό στο Θεϊκό, όπως δείχνει και η δοτική πτώση του τίτλου (Προς το Θεό).


ΕΦΗΜΕΡΙΑ

Τόσα χρόνια
τόσες ζωές
μονοκοτυλήδονες
σε βαθύχλοους λειμώνες ματαιοδοξίας

Τόσα χρόνια
τόσες καρδιές
άνανθες
σε βαθύχρωμους χειμώνες νου

Τόσα χρόνια
αφουσιά...

Και μιαν Άνοιξη που επείγεται
όταν η ανάγκη για ανατροπή
συντάσσεται με την κλιτά άεργη αποχή
που εφημερεύει!

(2013) Χωρίς με, Ίρις - Α. Σ. Φιλιππότης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας