*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

AthenStreet Soul

A Selections for Photographs from the Athens Insight Collection


Μετάφραση: ·Μάριος Φρατζέσκος
Φωτογραφία: · Ισίδωρος Γιάννης Λεοντής
Έκδοση: Ιανουάριος 2010 από "Μίλητος"
Σελ.:359 (22χ18), Πανόδετο, ISBN: 960-464-121-2


Θέμα: "Αθήνα - Φωτογραφικά λευκώματα"

[...] Ο σφυγμός της Αθήνας, όπως κάθε άλλης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, χτυπά στην αγορά η οποία δίνει έναν μεγάλο αριθμό εικόνων που αγγίζουν τη ματιά. Κατηφορίζοντας την οδό Ερμού από την πλατεία Συντάγματος προς την πλατεία Αβησσυνίας, βυθίζομαι δια παντός σε έναν κόσμο συναρπαστικών παραστάσεων πλανόδιοι μικροπωλητές, έμποροι που πουλάνε τα πάντα, από αντίκες μέχρι λαχανικά, μάγισσες που διαβάζουν την τύχη σου, ακροβάτες, τραγουδιστές, χορευτές, όλων των ειδών τα σκυλιά, αλλά και τα πρόσωπα των ανθρώπων της Αθήνας. Πιστεύω ότι όλες αυτές οι στιγμές συνθέτουν μια αξιομνημόνευτη εικόνα της αθηναϊκής κουλτούρας με όλη τη ζωντάνια και τη μοναδικότητά της.

Το βιβλίο τούτο απεικονίζει ένα πλήθος εκπληκτικών ανθρώπων που έχει συλλάβει ο φακός, με κάποια δόση ειρωνείας. Δεν υπάρχει, όμως, κυνισμός αλλά πρόθεση μάλλον να παρακινηθεί η ευαισθησία του αναγνώστη με το παιχνίδι του φωτός και της ζωής στον δρόμο, με χιούμορ, και όταν πρέπει, απλά και με φαντασία. Είναι μια ματιά στην ανθρώπινη δράση, στη ζωή στο δρόμο, στην προσπάθεια να ζήσει κάποιος σε αυτήν την πόλη.

Αυτή η αναδρομή εκφράζει το επίκεντρο της δουλειάς μου ως κινηματογραφιστή του CBS-News όπου το εκπαιδευμένο μάτι με οδηγεί στην τεκμηρίωση του περίεργου, του απόκοσμου, του παράξενου, χωρίς να εμφιλοχωρεί η οποιαδήποτε ανθρωπολογική διάσταση, Μελετώ ακριβώς τη συνήθη κουλτούρα της καθημερινότητας. Σε μια Αθήνα που είναι μοναδική.

Iσίδωρος Ιωάννης Λεοντής

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας