*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Δωριείς - Ηρακλειδείς

Η Παλαιά Διαθήκη των Ελλήνων: Αχαιοί, Αιολείς, Πελασγοί, Ίωνες


Συγγραφή: · Βασίλειος Π. Ταγκαλάκης
Έκδοση: Φεβρουάριος 2010 από "Εντός"
Σελ.:307 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8229-93-6


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία"

"Ο Τρωικός Πόλεμος δημιούργησε αστάθεια στα καθεστώτα της Ελλάδος, οικονομική και κοινωνική κρίση και παρατηρήθηκε παντού έλλειψη εργατικών χεριών, ηγετών και προγραμμάτων και μια γενική παρακμή. Οι Δωριείς γνωρίζοντας τα πράγματα και επωφελούμενοι της κρίσεως, ενδεχομένως να απέκτησαν ερείσματα σε πόλεις και περιοχές που υπήρχε έλλειψη εργατικών χεριών. Αυτό τούς έκανε γνώστες των προβλημάτων κάθε περιοχής και έτσι γνωρίζοντας τις αδυναμίες που υπήρχαν, σε συνεννόηση ενδεχομένως με την ηγεσία των Ηρακλειδών, και αφού επαληθεύονταν οι χρησμοί του Μαντείου των Δελφών αποφάσισαν την εκστρατεία στην Πελοπόννησο."

(απόσπασμα από το βιβλίο)

Ο Βασίλειος Ταγκαλάκης με την παρούσα ιστορική έρευνα δείχνει να έχει εντρυφήσει στα γεγονότα και τους μύθους που σχετίζονται με το θέμα της καθόδου των Δωριέων στον ελληνικό χώρο. Έχοντας
μελετήσει σε βάθος τις αρχαίες και τις σύγχρονες πηγές καταλήγει με το έργο του στη θέση ότι δεν πρόκειται για ιλλυρικό φύλο που ήρθε να καταστρέψει τους πολιτισμούς της Κρήτης και της Πελοποννήσου. Μέσα από μύθους, αρχαίες πηγές, καθώς και ιστορικά ντοκουμέντα έρχεται να καταδείξει την αδιαπραγμάτευτη ελληνικότητα των Δωριέων και να υπερθεματίσει σχετικά με την προσφορά τους στα μέρη όπου κατέληξαν. Μιλάει για σύμπραξη Δωριέων - Ηρακλειδών, που έγιναν δεκτοί από τους πληθυσμούς που συνάντησαν, γιατί τους ένωνε η καταγωγή και το κοινό όραμα για ειρήνη, πρόοδο και ισονομία. Ένα βιβλίο μοναδικό για όλους όσους ασχολούνται με την ελληνική ιστορία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας