*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Γη και χωριό

Τα εξωκλήσια της Τήνου

"Village and Land: The Outlying Chapels on the Greek Island of Tinos" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Μαρία Θ. Βιδάλη
Φωτογραφία: · Μαρία Θ. Βιδάλη
Έκδοση: Δεκέμβριος 2009 από "Futura"
Σελ.:126 (29χ24), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6654-98-2


Θέμα: "Αρχιτεκτονική, Ελληνική" "Ανθρωπολογία " "Πολιτισμός, Λαϊκός"

Η δημιουργία του βιβλίου αυτού ξεκίνησε με τη μορφή διατριβής κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών μου στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Η ανάγκη να δω με διαφορετική οπτική, να καταγράψω και να ερμηνεύσω στοιχεία και πράγματα που ήταν οικεία με οδήγησε σε πληρέστερη κατανόηση της κληρονομιάς του τόπου μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, οι οποίοι έθεσαν νέους ορίζοντες και προβληματισμούς στις αρχιτεκτονικές μου αναζητήσεις: την Dr Wendy Pullan, με την οποία ξεκίνησα το θέμα της διατριβής, τον Dr Dalibor VeseIy για τη συνεχή έμπνευση και συμπαράσταση και τον Prof. Peter Carl, ο οποίος και με παρότρυνε να συνεχίσω και να δημοσιεύσω τη μελέτη αυτή.
Η συγκέντρωση της βιβλιογραφίας της μελέτης αυτής δε θα ήταν δυνατή χωρίς τη βοήθεια των ανθρώπων της βιβλιοθήκης του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας και της βιβλιοθήκης της Καθολικής Αρχιεπισκοπής στην Ξυνάρα Τήνου, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά.
Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω για τη συνδρομή τους στην κατανόηση θεολογικών θεμάτων τους ιερείς και θεολόγους Γεώργιο Τουφεκλή και Μάρκο Φώσκολο. Του δεύτερου η καθοδήγηση υπήρξε γενικότερα σημαντική. Ευχαριστώ, επίσης, τον αρχιτέκτονα Γιάννη Ζαχαριάδη για τις πολύτιμες συμβουλές του, οι οποίες με βοήθησαν και με ενέπνευσαν. [...]

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας