*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Lilium


Μετάφραση: · Μαρία Σκαμάγκα
Φωτογραφία: · Ελισάβετ Μωράκη
Έκδοση: 2008 από "Futura"
Σελ.:204 (26χ20), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6654-81-8


Θέμα: "Φωτογραφίες"

[...] Η αυτοβιογραφική αφήγηση μέσω ενός φωτογραφικού άλμπουμ, με αποσπάσματα μιας περασμένης χρονικά πραγματικότητας, σχετίζεται με τη μηχανική της μνήμης αλλά και με την (επισφαλή) σύνδεση ανάμεσα σε κάτι που υπήρχε και σε κάτι που συνεχίζει να υπάρχει, ενώ δοκιμάζει ταυτόχρονα τις δυνατότητες της τέχνης για μετουσίωση και κάθαρση. Στο αδύνατο εγχείρημα της πιστής μεταφοράς της πραγματικότητας σε εικόνα, είναι η μυθοπλασία που γεφυρώνει τα κενά που προκαλούνται από τη διαρκή αντίφαση μεταξύ αφηγητή και πρωταγωνιστή. Έτσι, η αυτοβιογραφική οπτική αφήγηση εμπεριέχει απαλειφές, ερμηνείες, παραλείψεις, διαστρεβλώσεις του πραγματικού, που αντιστοιχούν σε απωθήσεις, προβολές, φόβους... Δεν πρόκειται για τεκμήριο μιας παγιωμένης ταυτότητας, αλλά για ίχνη μιας αναζήτησης ταυτότητας, που είναι εξ ορισμού αποσπασματική, ρευστή, μεταβαλλόμενη και αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν καταφέρνει να μιλά όχι μόνο για τον συγγραφέα αλλά και για τον κάθε αναγνώστη.

Οι εικόνες του βιβλίου "Lilium" απευθύνονται στο θυμικό μας. Αντιμετωπίζοντας το παρελθόν ως πηγή και το οπτικό ερέθισμα ως ταυτότητα, συνθέτουν την αφήγηση μιας ζωής και την εξιστόρηση του εαυτού. Επιλέγοντας και απομονώνοντας στιγμές από τη συνέχεια χώρου και χρόνου και δουλεύοντας με αντιστοιχίες εικόνων-αισθήσεων-επιθυμιών, η Ελισάβετ Μωράκη κατέγραψε το μέρος αναζητώντας μια νέα ολότητα, κατασκεύασε εκδοχές του πραγματικού, εικόνες στις οποίες ο καθένας από εμάς μπορεί να αναγνωρίσει κομμάτι από τον εαυτό του.

Πολύνα Κοσμαδάκη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας