*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μεσσηνιακή παράδοση βίου

Τρόποι και τύποι ζωής: Περιοχή Κοντοβουνίων


Συγγραφή: · Πάνος Δ. Κοσμόπουλος
Έκδοση: 2006 από "Κοράλι - Γκέλμπεσης Γιώργος"
Σελ.:245 (21χ15), Πανόδετο, ISBN: 960-8028-40-Χ


Θέμα: "Μεσσηνία - Ιστορία"

[...] Το βιβλίο, αυτό -πρώτος τόμος μιας ευρύτερης εργασίας που συντελέσθηκε και συντελείται εδώ και χρόνια με έρευνες και αποθησαυρίσματα- αναφέρεται σε τούτα τα απωλεσθέντα σήμερα, καρπίσματα της λαϊκής αρετής και πνευματικότητας. Δεν εξιδανικεύει το παρελθόν. Απλώς, αγωνίζεται να δώσει το στίγμα των πνευματικών προϋποθέσεων της αγροτοποιμενικής Ελλάδος, που -πολύ πριν την βίαιη αστικοποίηση των σημερινών Ελλήνων- ήταν και παραμένουν αριστοκρατικώτατες.
Οι τρόποι και οι παραδόσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε, κρύβουν πολύτιμους μαργαρίτες για το σήμερα. Η εργασία μας αγωνίζεται να αναδείξει αυτούς τους μαργαρίτες. Όλα όσα πατροπαράδοτα δημιουργούσαν -και δημιουργούν- τους ακατάλυτους ελληνικούς δεσμούς. Ο τρόπος βίου στα χωριά της Μεσσηνίας, καθρεφτίζει έναν τρόπο βίου σ' όλη την πατρίδα μας. Κι αν οι συνθήκες που περιγράψαμε αλλοτριώνουν, το ύδωρ της παράδοσης ξεδιψά. Λίγο απ' αυτό το δροσερό νερό, φιλοδοξούν να κομίσουν οι σελίδες πού ακολουθούν.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

(2010) Μεσσηνιακή παράδοση βίου, Κοράλι - Γκέλμπεσης Γιώργος

(2008) Παρεμβάσεις κοινωνικής χρονογραφίας, Κοράλι - Γκέλμπεσης Γιώργος

(2000) Στοιχειά του τόπου μου, Αρμός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας