*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι μάρτυρες του Θείου Πάθους


Συγγραφή: · Giovanni Papini
Μετάφραση: · Παναγιώτης Α. Υφαντής
Έκδοση: Μάρτιος 2010 από "Αρμός"
Σελ.:176 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-527-564-3


Θέμα: "Ιησούς Χριστός - Σταύρωση"

Το βιβλίο "Οι μάρτυρες του Θείου Πάθους", πρωτοκυκλοφορεί στην Φλωρεντία το 1938. Μέσα από το βιβλίο αυτό ο μεγάλος συγγραφέας επιχειρεί να αντικρύσει τον Ιησού μέσα από τα μάτια ανθρώπων, για τους οποίους μας μιλούν φευγαλέα οι ευαγγελιστές και που η μοίρα τους διασταυρώθηκε με το δημόσιο βίο του Θεανθρώπου και ιδιαίτερα με το σταυρικό Του τέλος.
Έξι διαφορετικές ιστορίες, έξι διαφορετικών ανθρώπων με κοινό παρανομαστή την Σταύρωση του Χριστού.
Του Ιούδα, που ταυτίστηκε με τον αποτρόπαιο και ανεξίτηλο σπίλο της εσχάτης προδοσίας. Του Βαραββά, που έμελλε πρώτος να ευεργετηθεί από την θανατική καταδίκη του Χριστού. Του Μάλχου, τον οποίο τραυμάτισε ο Πέτρος τη στιγμή της σύλληψης του δασκάλου του. Του Σίμωνα του Κυρηναίου, που κουβάλησε τον σταυρό μέχρι τον Γολγοθά, του Μεγάλου Αρχιερέα που θέλησε να εξοντώσει τον Μεσσία και τέλος του Πιλάτου, που δεν απέτρεψε την Σταύρωση. Τέλος μία έβδομη ιστορία, μία φανταστική συνομιλία μεταξύ δύο ηρώων που συμβολίζουν τον Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό.
Ο συγγραφέας μέσα από την μυθιστορηματική γραφή του υποδηλώνει, αναδεικνύει, καταγγέλει ή κραυγάζει τις επιφυλάξεις, τα διλήμματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι ήρωές του απέναντι στο "γεγονός Χριστός".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας