*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Δικανική εφαρμογή ιδιωτικού δικαίου

Ορθή κατάστρωση του δικανικού συλλογισμού: Δόμηση αληθούς δικανικής κρίσης: Νομική συμπαράσταση (προς τους υποψήφιους δικαστές πολιτικής και ποινικής κατεύθυνσης στα μαθήματα αστικού, εμπορικού και αστικού δικονομικού δικαίου)


Συγγραφή: ·Γρηγόριος Α. Κουτράκης
Έκδοση: 2009 από "Νομικό Βιβλιοπωλείο Τσίμος"
Σελ.:1017 (25χ18), Πανόδετο, ISBN: 960-88662-8-6


Θέμα: "Ιδιωτικό δίκαιο"

Σκοπό μου είχα να μην χωρίσω το δεύτερο μέρος της δουλειάς μου σε δύο τεύχη ή αλλιώς σε δυο ημίτομους, όμως η αδάμαστη ύλη και ο όγκος του βιβλίου τελικά επέβαλαν να γίνει ο χωρισμός αυτός. Έτσι δίδεται στην δημοσιότητα το τρίτο τεύχος του συνολικού έργου ή αλλιώς το πρώτο τεύχος του δεύτερου τόμου, με το περιεχόμενο του οποίου ολοκληρώνεται, όλη η ύλη, η οποία αποτέλεσε το θεωρητικό υπόβαθρο των ασκήσεων στις γραπτές εισαγωγικές εξετάσεις της Εθνικής Σχολής Δικαστών από της ιδρύσεως της μέχρι σήμερα και την πηγή των προφορικών εξετάσεων της ίδιας Σχολής.

Με το τέταρτο τεύχος του έργου ή αλλιώς το δεύτερο τεύχος του δεύτερου τόμου, δίδονται στην δημοσιότητα όλες οι λύσεις όλων των γραπτών ασκήσεων της Σχολής, το οποίο θα κυκλοφορήσει το έτος 2009 και πάντως πριν από τις γραπτές εξετάσεις του Ιουνίου του 2009. Ταυτόχρονα με την δημοσίευση του τεύχους των ασκήσεων ή με μικρή διαφορά χρόνου θα δοθεί στην δημοσιότητα το συμπλήρωμα, το οποίο θα περιέχει, λεπτομερές και επεξηγηματικό ευρετήριο όλης της ύλης, περίληψη από κάθε λύση των ασκήσεων με επισημάνσεις, καθώς και διόρθωση ημαρτημένων όλου του έργου.

Στο συμπλήρωμα θα γίνει και μια μικρή αναφορά στις τροποποιήσεις του πτωχευτικού δικαίου καθώς και σε αποφάσεις Αρείου Πάγου που επηρέασαν αποφασιστικά το νομολογιακό δίκαιο. Χαρακτηριστική είναι η καινοτομία που εισάγει η υπαριθμό 14/2007 Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σχετικά με την ικανότητα του δικολογείν της Κοινοπραξίας. Γίνεται του λοιπού η Κοινοπραξία φορέας και της έννομης σχέσης (συνέπειας) της δίκης και όχι μόνο της διαδικασίας, όπως ίσχυε πριν από την απόφαση αυτή. [...]

(αντί προλόγου)

(2007) Δικανική εφαρμογή ιδιωτικού δικαίου, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

(2006) Δικανική εφαρμογή ιδιωτικού δικαίου, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

(1993) Κοινοπραξία εκτέλεσης δημοσίων έργων, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

(1992) Τυχηρά παίγνια, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

(1989) Εγχειρίδιο αστικού δικαίου, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας