*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η έρευνα του φύλου στην Ελλάδα

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου · Άννα Βιδάλη · Μάριος Βρυωνίδης · Χριστίνα Κωνσταντινίδου · Μαρίζα Λεγάκη · Άννα Λυδάκη · Γιώτα Παπαγεωργίου · Δήμητρα Παπαδοπούλου · Βούλα Τάκη · Γιώργος Τσιώλης · Ειρήνη Χιωτάκη - Πούλου · Nicole Hoffman
Επιμέλεια: · Γιώτα Παπαγεωργίου
Έκδοση: Απρίλιος 2010 από "Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός"
Σελ.:269 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-01-1339-4


Θέμα: "Φύλο"

Ο συλλογικός αυτός τόμος φιλοδοξεί να δώσει μια εικόνα των κυριότερων προσεγγίσεων στην έρευνα για το κοινωνικό φύλο, όπως χρησιμοποιούνται από ερευνήτριες/-ές στην Ελλάδα. Σκοπός του είναι να καταδείξει το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον για την έρευνα του φύλου στην Ελλάδα από διαφορετικούς κοινωνικούς επιστήμονες σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Επίσης, να επισημάνει την ποικιλία των μεθόδων τις οποίες οι ερευνήτριες/-ές χρησιμοποιούν και συχνά συνδυάζουν προκειμένου να παράγουν χρήσιμα αποτελέσματα.

Περιλαμβάνονται τα κείμενα:
- Γιώτα Παπαγεωργίου: "Ερευνώντας το φύλο: μερικές παρατηρήσεις"
- Χριστίνα Κωνσταντινίδου: "Το κείμενο, το συγκείμενο και το κοινωνικό φύλο στις σπουδές των Μέσων"
- Δήμητρα Παπαδοπούλου: "Η κατασκευή της έμφυλης πραγματικότητας: η Ανάλυση Λόγου μέσα από την οπτική του φύλου"
- Γιώργος Τσιώλης: "Η βιογραφική προσέγγιση στην έρευνα του φύλου"
- Άννα Βιδάλη: "Η επίδραση της Φεμινιστικής Θεωρίας στη Μεθοδολογία των Ιστοριών Ζωής"
- Βούλα Τάκη: "Χρησιμοποιώντας την Grounded Theory στη φεμινιστική έρευνα"
- Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου: " Φεμινιστική Ανάλυση Συνομιλίας και Ανάλυση Κατηγοριοποίησης: δύο προσεγγίσεις για τη μελέτη γλώσσας και φύλου"
- Ειρήνη Χιωτάκη-Πούλου: "Η κατασκευή του φύλου και της έμφυλης υποκειμενικότητας από τον πολιτικό λόγο: η εφαρμογή Ανάλυσης Λόγου σε πρακτικά συνεδριάσεων του ελληνικού κοινοβουλίου"
- Άννα Λυδάκη: "Τσούπρες, βασιλοπούλες, μάγισσες... Η γυναίκα στα Παραμύθια του λαού μας"
- Μαρίζα Λεγάκη: "Το κοινωνικο-πολιτικό περιεχόμενο της εμφυλοποίησης διαμέσου της κούκλας Μπάρμπι: μια μελέτη περίπτωσης με τη χρήση του Ποιοτικού Μεθοδολογικού Παραδείγματος"
- Νίκολ Χόφμανν: "Το κοινωνικό φύλο στην ανθρωπολογική έρευνα"
- Μάριος Βρυωνίδης: "Κοινωνικό φύλο και συμφιλίωση ιδιωτικού και δημόσιου χώρου: θεωρητικές διασαφηνίσεις και εμπειρικά παραδείγματα από μίκρο- και μάκρο-κοινωνιολογικές προσεγγίσεις"

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας