*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Ρόδος στην ελληνιστική εποχή

"Rhodes in the Hellenistic Age" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Richard M. Berthold
Μετάφραση: · Σπύρος Δ. Συρόπουλος ·Λοΐζος Σορωνιάτης
Έκδοση: Μάιος 2010 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:294 (24χ17), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-2413-7


Θέμα: "Ρόδος - Ιστορία" "Ελλάς - Ιστορία - Ελληνιστικοί χρόνοι"

Το βιβλίο αυτό προσφέρει μία λεπτομερή πολιτική ιστορία της Ρόδου από την ίδρυση της ροδιακής πολιτείας τον πέμπτο αιώνα π.Χ. μέχρι την ολοκλήρωση της συμμαχίας της Ρόδου με τη Ρώμη τον δεύτερο αιώνα π.Χ. Είναι η περίοδος που η Ρόδος αποτελούσε μεγάλη μεσογειακή δύναμη. Ο Richard Berthold παρέχει μία ολοκληρωμένη ανάλυση της ροδιακής εξωτερικής πολιτικής, διερευνώντας τις αρχές και τους λόγους πίσω από τις αποφάσεις της Ρόδου, όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική της. Αποτυπώνει την ιστορία της Ρόδου διαμέσου των ταραγμένων χρόνων του τετάρτου αιώνα μέχρι την ανεξαρτησία και ευημερία του τρίτου, υποστηρίζοντας ότι η Ρόδος σημείωσε οικονομική και πολιτική επιτυχία ακολουθώντας μία πορεία επιτηδευμένης ουδετερότητας. Ο Berthold υποστηρίζει ότι η Ρόδος δεν εγκατέλειψε οικειοθελώς την ουδέτερη στάση της κατά τη διάρκεια του δευτέρου αιώνα, αλλά αντίθετα αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να υποστηρίξει τη Ρώμη - μία στάση που τελικά οδήγησε τη Ρόδο στην απώλεια της ανεξαρτησίας της.

Μία πολύτιμη συνεισφορά στη βιβλιογραφία της τοπικής ιστορίας των αρχαίων Ελληνικών πόλεων-κρατών, το βιβλίο αυτό θα γίνει δεκτό με ευχαρίστηση από ιστορικούς, κλασικιστές και σπουδαστές της Ελληνιστικής ιστορίας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας