
*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 15,55 €
Η δασκάλα με τα μαύρα και άλλες ιστορίες τρόμου
"The Virago Book of Ghost Stories" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)
Συγγραφή: · Edith Wharton
Edith Wharton

H Ίντιθ Γουόρτον γεννήθηκε το 1862 από πλούσια οικογένεια της Νέας Υόρκης. Το 1885 παντρεύτηκε τον 'Εντουαρντ Pόμπινς Γουόρτον, τραπεζίτη από τη Βοστόνη. Εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία το 1907, αλλά δεν πήγε καλά ο γάμος τους και χώρισαν το 1913, τόσο λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων του 'Εντουαρντ όσο και λόγω της προσπάθειας της Ίντιθ να συνδυάσει τα καθήκοντα της συζύγου με τις φιλοδοξίες της συγγραφέως. Μετά το διαζύγιό της, η Ίντιθ συνέχισε να ζει στη Γαλλία, όπου παρέμεινε μέχρι το θάνατό της. Στο λογοτεχνικό σαλόνι της σύχναζαν συγγραφείς όπως ο συμπατριώτης της Χένρι Τζέιμς, με τον οποίο ήταν στενοί φίλοι, ο Γουόλτερ Μπέρι και πολλοί άλλοι. Μεταξύ των έργων της συμπεριλαμβάνονται "Τα χρόνια της αθωότητας" , "Το σπίτι της ευθυμίας", "Μαντάμ ντε Τρέιμ", "Χαμένες ψυχές και άλλα διηγήματα", "Οι αντίζηλες" κ.ά. Δούλευε το τελευταίο της μυθιστόρημα "Οι κουρσάροι", όταν πέθανε στις 11 Αυγούστου 1937.
May Sinclair

H Μέι Σίνκλερ (πραγματικό όνομα Mary Amelia St. Clair, Rock Ferry, Cheshire, 1863-1946), υπήρξε βρετανή μυθιστοριογράφος, διηγηματογράφος και ποιήτρια. Υποστήριξε με πάθος τις σουφραζέτες και ήταν από τις πρώτες οπαδούς της ψυχανάλυσης. Ξεκίνησε τη μακρά συγγραφική της σταδιοδρομία με το "Nakiketas and Other Poems" (με το όνομα Τζούλιαν Σίνκλερ) το 1886. Τα μυθιστορήματά της διακρίνονται για τη βαθιά κατανόηση της ζωής κάτω από δύσκολες συνθήκες, ενώ τα "May Oliver" (1919) και "Life and Death of Harriet Frean" (1922) είναι από τα πρώτα έργα που έχουν γραφτεί ακολουθώντας τη συνειδησιακή ροή.
Richmal Crompton

Η Ρίτσμαλ Κρόμπτον (Ρ. Κ. Λάμπερν, 1890-1969) είναι μυθιστοριογράφος, και στο πλούσιο έργο της περιλαμβάνονται πολλά διηγήματα τρόμου και υπερφυσικού - ανάμεσά τους τα "Ρόζαλιντ" ["Rosalind"], "Hands" και "The Haunting of Greenways", τα οποία κυκλοφόρησαν στη συλλογή "Mist and Other Stories" (1928). Το διήγημα "Ρόζαλιντ" δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Sovereign Magazine τον Απρίλιο του 1925.
Margery Lawrence

Η Μάρτζερι Λόρενς (1889-1969) πίστευε βαθιά στο υπερφυσικό και έγραψε ένα συναρπαστικό βιβλίο για τον αποκρυφισμό, το "Ferry over Jordan" (1944), καθώς και πάνω από εξήντα ιστορίες φαντασμάτων (μερικές από τις οποίες βασίζονται σε αληθινά γεγονότα). Από την πληθώρα των μυθιστορημάτων της, το γνωστότερο είναι το "The Madonna of Seven Moons" (1931), που έγινε ταινία με πρωταγωνίστρια τη Φίλις Κάλβερτ.
Margaret Irwin
Η Μάργκαρετ Έργουιν (1889-1967) έχει πολλούς θαυμαστές, όχι μόνο για τη μακρά σειρά των ιστορικών μυθιστορημάτων της, αλλά και για το υπερφυσικό κλασικό μυθιστόρημα "Still she Wished for Company" του 1924. Η Έργουιν ισχυρίζεται ότι έγραψε την πρώτη ιστορία φαντασμάτων της σε ηλικία πέντε ετών, και συχνά επέστρεφε στο είδος με διηγήματα που περιέχονται στις συλλογές "Madame Fears the Dark" (1935) και "Bloodstock" (1953).
Flora MacDonald Mayor
Η Φλόρα ΜακΝτόναλντ Μέιορ (Kingston Hill, Surrey, 1872 - Hampstead, Λονδίνο, 1932), έπειτα από χρόνια αφάνειας, στις μέρες μας προσελκύει έναν όλο και μεγαλύτερο αριθμό θαυμαστών. Και στα τρία μυθιστορήματά της - "The Third Miss Symons" (1913), "The Rector's Daughter" (1924) και "The Squire's Daughter" (1929)- συναντάμε το θέμα της μοναχικής γυναίκας. Επίσης παραγνωρισμένα είναι τα διηγήματά της -σε πολλά από τα οποία βρίσκουμε αλλόκοτα στοιχεία και φαντάσματα-, τα οποία κυκλοφόρησαν μετά τον θάνατο της στη συλλογή "The Room Opposite" (1935).
Ann Bridge
Η Ανν Μπριτζ (ψευδώνυμο της Μερί Ντόλινγκ Σάντερς, αργότερα λαίδης Ο' Μάλεϊ, 1891-1974) έζησε μια πλούσια και γεμάτη ζωή με τον διπλωμάτη σύζυγό της Όουεν Ο' Μάλεϊ στην Κίνα, την Τουρκία, τη Δαλματία και άλλες χώρες, που όλες παίζουν σημαντικό ρόλο στα καλύτερα μυθιστορήματά της - τα "Peking Picnic" (1932), "The Ginger Griffin" (1934), "Illyrian Spring" (1935) και "The Dark Moment" (1952).
Stella Gibbons

Η Stella Dorothea Gibbons (1902-1989), Αγγλίδα ποιήτρια, δημοσιογράφος, μυθιστοριογράφος και διηγηματογράφος, έγινε αμέσως διάσημη με το πρώτο της μυθιστόρημα "Cold Comfort Farm" (1932), μια πνευματώδη παρωδία της πεσιμιστικής αγροτικής πεζογραφίας του Τόμας Χάρντι και ιδίως των Μέρι Γουέμπ και Σίλα Κει Σμιθ, που τιμήθηκε με το βραβείο Femina Vie Heureuse Prize την επόμενη χρονιά. Ακολούθησαν πολλά άλλα μυθιστορήματα και διηγήματα.
Elizabeth Bowen

Η Ελίζαμπεθ Μπόουεν γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1899. Γόνος Ιρλανδών γαιοκτημόνων, ενός αυστηρού δικηγόρου και μιας αιθέριας μητέρας, η Ελίζαμπεθ ταξίδεψε πολύ, έζησε την αποπνικτική ατμόσφαιρα των οικοτροφείων, πέρασε από την Οξφόρδη, όπου συνάντησε τον Γέητς, συνδέθηκε με τον κύκλο του Μπλούμσμπερι, παντρεύτηκε τον Άλαν Κάμερον, ανέπτυξε μια σταθερή φιλία με τον Τ. Σ. Έλιοτ, την Βιρτζίνια Γουλφ, την Ε. Γουέλτυ, προσέφερε τις υπηρεσίες της στην πολιτική άμυνα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Λονδίνο, ανακάλυψε στα πενήντα της την Αμερική, δίδαξε στο Πρίνστον και το Βασάρ... Και κυρίως έγραψε, έγραψε πολύ, δουλεύοντας εξαντλητικά τη λεπτομέρεια, αναπαράγοντας εναργέστατα το πνεύμα της εποχής, αντιμετωπίζοντας το μυθιστόρημα ως "μια μη ποιητική αποτύπωση μιας ποιητικής αλήθειας". Από τα "The hotel" ("Το ξενοδοχείο", 1927), "The last September" ("Ο τελευταίος Σεπτέμβρης", 1929), "The house in Paris" ("Το σπίτι στο Παρίσι", 1935), "A world of love" ("Κόσμος αγάπης", 1955), "A time in Rome" (Μια εποχή στη Ρώμη", 1959), "The little girls" ("Τα μικρά κορίτσια", 1963), "Eva Trout" ("Εύα Τράουτ", 1969), ως τα περισσότερα γνωστά της "The death of the heart" ("Ο θάνατος της καρδιάς", 1938) και "The heat of the day" ("Η κάψα της μέρας", 1949), η Μπόουεν, βαδίζοντας στα ίχνη του Χένρυ Τζέημς και του Ε. Μ. Φόστερ, θα αναδείξει την προσήλωσή της "στη χαρά των ανθρώπινων σχέσεων και στην απόλαυση των ωραίων αντικειμένων", δημιουργώντας ένα σύμπαν όπου συνυπάρχουν αισθησιασμός, ευαισθησία και ορθολογισμός και όπου οι ανθρώπινες σχέσεις είναι το ιερότερο και πολυτιμότερο στοιχείο της ζωής. Το 1948 τιμήθηκε με το CBE, το 1949 έλαβε τον τιμητικό τίτλο της διδάκτορος λογοτεχνίας από το Trinity College του Δουβλίνου, το 1965 τον ίδιο τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Bryn Maur College των ΗΠΑ. Το 1956 αναγορεύτηκε Companion of Literature από τη Βασιλική Λογοτεχνική Εταιρία. Πέθανε στο Λονδίνο το 1973.
Rosemary Timperley
Η Ρόζμαρι Τιμπερλέι (1920-1988), συγγραφέας πενήντα περίπου μυθιστορημάτων, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πολυγραφότερες συγγραφείς ιστοριών φαντασμάτων. Μετά το πρώτο της διήγημα με τίτλο "Christmas Meeting", το οποίο δημοσιεύτηκε το 1952 στο "The Second Ghost Book", έγραψε πάνω από εκατό διηγήματα, τα οποία, αν και χαίρουν μεγάλης εκτίμησης και έχουν δημοσιευτεί σε αμέτρητες ανθολογίες, δυστυχώς δεν έχουν συγκεντρωθεί ποτέ σε έναν τόμο. Στα περισσότερα διηγήματά της συναντάμε ευγενικά, κάθε άλλο παρά τρομακτικά φαντάσματα.
Celia Fremlin
Η Σίλια Φρέμλιν (1914-2009), μία από τις πιο προικισμένες συγγραφείς μυστηρίου της Μεγάλης Βρετανίας, είναι γνωστή για τις εκπληκτικές ψυχολογικές ανατροπές και για το χάρισμά της να βλέπει τον τρόμο στο κοινότοπο. Το πρώτο της μυθιστόρημα κέρδισε το Βραβείο Edgar των Αμερικανών Συγγραφέων Μυστηρίου. «Τα εξαιρετικά διηγήματα μυστηρίου της Σίλια Φρέμλιν εστιάζουν πάντα σε κάποια φαινομενικά συνηθισμένη, "φυσιολογική" οικογενειακή κατάσταση, που όμως δεν πάει καθόλου καλά» σχολιάζει το Publishers Weekly. Εκτός από τα κομψά θρίλερ της, έχει επίσης γράψει αρκετά εκπληκτικά διηγήματα με φαντάσματα.
Antonia Fraser
Η λαίδη Αντόνια Φρέιζερ (γενν. 1932), κόρη του λόρδου Λόνγκφορντ και σύζυγος του θεατρικού συγγραφέα Χάρολντ Πίντερ, είναι εξίσου επιτυχημένη ως βιογράφος και ως διηγηματογράφος. Η πρώτη ιστορική βιογραφία της με τίτλο "Mary Queen of Scots" (1966) γνώρισε αμέσως επιτυχία και κέρδισε το Βραβείο James Tate Black. Έχει επίσης γράψει ιστορίες μυστηρίου.
Ruth Rendell

Η Ρουθ Ρέντελ γεννήθηκε το 1930 στην Αγγλία. Μετά το σχολείο εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε τοπικές εφημερίδες. Θεωρείται μία από τις κορυφαίες εν ζωή συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων. Κάθε νέο της βιβλίο εξαντλείται με το που θα κυκλοφορήσει. Έχει γράψει πάνω από 50 μυθιστορήματα και έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το έργο της (βραβείο Edgar, CWA Gold Dagger, Sunday Times Literary Award). Το 1997 της απονεμήθηκε ο τίτλος της βαρόνης. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε είκοσι δύο γλώσσες.
Antonia S. Byatt

Η Α(ντόνια) Σ(ούζαν) Μπάιατ είναι μια πολυγραφότατη βρετανίδα συγγραφέας, βιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας. Γεννήθηκε στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας στις 24.8.1936. Το πιο γνωστό της μυθιστόρημα, "Possession" ("Κατοχή") κέρδισε το βραβείο Booker και το Irish Times/Aer Lingus International Fiction Prize, το 1990, και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2002 από τον σκηνοθέτη Neil LaBute, με πρωταγωνιστές τους Γκουίνεθ Πάλτροου και Άαρον Έκχαρτ. Άλλα μυθιστορήματά της είναι: "The Shadow of the Sun" ("Η σκιά του ήλιου"), "The Game" ("Το παιχνίδι"), "The Virgin in the Garden" ("Η παρθένα στον κήπο"), "Still Life" ("Νεκρή φύση") και το "Sugar and Other Stories" ("Ζάχαρη και άλλες ιστορίες"). Σπούδασε στο Γιορκ και στο Κολέγιο Νιούμαν του Κέιμπριτζ και δίδαξε στη Σχολή Τέχνης και Σχεδίου του Κεντ καθώς και στο University College του Λονδίνου, πριν αρχίσει ν' ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή. Στα έργα κριτικής που έχει γράψει συμπεριλαμβάνονται το "Degrees of Freedom" ("Βαθμοί ελευθερίας"), μια μελέτη των μυθιστορημάτων της Άιρις Μέρντοχ, το "Unruly Times: Wordworth and Coleridge in Their Time" ("Ανυπότακτη εποχή: ο Γουέρντζγουoρθ και ο Κόουλριτζ στην εποχή τους") και το "Passions of the Mind" ("Πάθη του νου") που δημοσιεύτηκε το 1991. Είναι τακτική συνεργάτις του "Times Literary Supplement", της "Independent" και των "The Sunday Times". Επίσης συνεργάζεται σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για την τέχνη. Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα έργα της "Ιστορίες του Ματίς", "Άγγελοι και έντομα", "Ο Πύργος της Βαβέλ" και "Αιχμάλωτα πάθη" ("Possession") -όλα από τις εκδόσεις Λιβάνη. Το 1999 της απονεμήθηκε ο τίτλος της Λαίδης (Dame Commander of the Most Excellent Order of the British Empire, DBE), για τις υπηρεσίες της στη λογοτεχνία.
Audrey Lilian Barker
Η Όντρεϊ Λίλιαν Μπάρκερ (1918-2002) γνώρισε από νωρίς επιτυχία με την πρώτη της συλλογή με τον τίτλο "Innocents", η οποία το 1947 κέρδισε το Βραβείο S.W. Maugham. Ακολούθησαν τα έργα "Apology for a Hero" (1950), "The Joy-Ride" (1963), "Lost upon the Roundabouts" (1964), "Femina Real" (1971), "Any Excuse for a party" (1991) και "Submerged". Έγραψε επίσης πολλά μεταφυσικά διηγήματα.
Penelope Lively

Η Πενέλοπι Λάιβλι (γενν. 1933) είναι επιτυχημένη ως συγγραφέας βιβλίων τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Στα έργα της "The Whispering Knights" (1971), "The Wild Hunt of Hagworthy" (1971), "The Ghost of Tomas Kempe" (Μετάλλιο Carnegie το 1973 για καλύτερο παιδικό βιβλίο), "A Stich in Time (Βραβείο Whitbread το 1976) και "The Revenge of Samuel Stokes" (1981) υπάρχει έντονο το στοιχείο του υπερφυσικού. Μεταξύ των βιβλίων της για ενήλικες ξεχωρίζει το "Moon Tiger", που κέρδισε το Βραβείο Booker το 1987.
Rosemary Pardoe
Η Ρόζμαρι Πάρντοου (γενν. 1951) έχει βοηθήσει να διατηρηθεί ζωντανή η παράδοση των ιστοριών φαντασμάτων μέσα από τη μακρόχρονη σειρά της "Ghosts & Scholars". Έχει επίσης γράψει αρκετά διηγήματα του υπερφυσικού (με το ψευδώνυμο Μερί Ανν Άλεν), με αφηγήτρια τη συντηρήτρια εκκλησιών Τζέιν Μπράντσοου. Τα διηγήματα αυτά περιλαμβάνονται στη συλλογή με τίτλο "The Angry Dead" (1986). Η εμπεριστατωμένη μελέτη της για την πάπισσα Ιωάννα με τίτλο "The Female Pope" (την οποία έγραψε μαζί με τον Darrol Pardoe) κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αquarian το 1987.
Lisa St Aubin De Terán
Η Λίζα Σεντ Ομπέν ντε Τεράν (γενν. το 1953), διηγηματογράφος και ποιήτρια, έζησε εφτά χρόνια στις Άνδεις στη Βενεζουέλα. Έχει κερδίσει το Βραβείο S.W. Maugham για το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο "Keepers of the House" (1982), και το Βραβείο John Llewellyn Rhys για το δεύτερο με τίτλο "The Slow Train to Milan" (1983). Έχει γράψει άλλα εφτά μυθιστορήματα, μία ποιητική συλλογή, δύο συλλογές διηγημάτων και τέσσερις βιογραφίες. Το μεγαλύτερο μυθιστόρημά της, το "Otto", κυκλοφόρησε το 2005. Πολλά από τα γραπτά της έχουν τις ρίζες τους στα βιώματά της από τη Νότια Αμερική και συνδυάζουν τη δυναμική αφήγηση με την ισχυρή αίσθηση του μυθικού.
Angela Carter
Η Άντζελα Κάρτερ γεννήθηκε στο Sussex τον Μάιο του 1940, εν μέσω πολέμου. Μεγάλωσε στο Yorkshire, πλάι σε μια δεσποτική γιαγιά, στους κόλπους της εργατικής τάξης. Αργότερα θα θυμηθεί ξανά τα παραμύθια και τα παιδικά της χρόνια για να τροφοδοτήσουν, με την αρωγή της φαντασίας της, την ανατρεπτική γραφή της. Τόσο η ζωή της όσο και το έργο της δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστούν συμβατικά. Μπήκε στην παραγωγή από τα δεκαεννιά της χρόνια. Στα είκοσι παντρεύτηκε τον Πολ Κάρτερ, για να τον αφήσει 12 χρόνια αργότερα παίρνοντας το βραβείο Somerset Maugham. Η ίδια είπε ότι ο Μομ θα ήταν ευτυχής αν ήξερε ότι χρησιμοποίησε το έπαθλο αυτό για να "το σκάσει" από τον σύζυγό της και από τη βρετανική κουλτούρα. 'Ετσι έφθασε ως το Τόκιο. Έζησε στην Ιαπωνία για δύο χρόνια και ταξίδεψε πολύ στις ΗΠΑ και στην Ασία. Στα τέλη της δεκαετίας του '70 εγκαθίσταται και πάλι στο Λονδίνο με τον νέο σύζυγό της και αποκτά μαζί του ένα γιο. Το έργο της περιλαμβάνει διηγήματα, μυθιστορήματα, δοκίμια, ποιήματα, ιστορίες για παιδιά και ραδιοακροάματα. Από τα βιβλία της προέκυψαν επίσης δύο κινηματογραφικές ταινίες ("Η παρέα των λύκων", του Neil Jordan, 1984, και "Το μαγαζάκι με τα μουσικά παιχνίδια", του D. Wheatley, 1987). Η Άντζελα Κάρτερ υπήρξε αναμφισβήτητα φεμινίστρια. Ωστόσο, έξω και πέρα από αυτό, υπήρξε και αρκετά άλλα πράγματα. Πολλοί είναι εκείνοι που "διέγνωσαν" τη φεμινιστική θέση της. Λίγοι εκείνοι που κατάφεραν να δουν το ζωογόνο, γνήσια ανατρεπτικό της πνεύμα και μια "μαγική δημοκρατία" που δεν άφηναν - τα δύο μαζί - κανένα περιθώριο για στράτευση και που εν τέλει την απέκλεισαν από το κατεστημένο της λογοτεχνίας. Δεν ήταν άλλωστε "γραφτό της" να προλάβει να εξηγηθεί. Πέθανε πρόωρα, το 1992, από καρκίνο. Ο θερμός επικήδειος λόγος του Σαλμάν Ρούσντι δεν αρκεί για να μας εξηγήσει πώς είναι αλήθεια δυνατόν να παραμένει ακόμη λίγο ως πολύ άγνωστη. (από άρθρο-παρουσίαση της Χριστίνας Οικονομίδου στην εφημερίδα "Το Βήμα", 13.1.2002)
Elizabeth Fancett
Η Ελίζαμπεθ Φάνσετ είναι μία από τις πιο ταλαντούχες και πρωτότυπες συγγραφείς ιστοριών φαντασμάτων της Μεγάλης Βρετανίας τα τελευταία είκοσι χρόνια, και έχει συνεισφέρει σε πολλές ανθολογίες, καθώς και στη ραδιοφωνική σειρά "Moments of Terror".
Joan Aiken
Γεννήθηκε στο Ανατολικό Σάσεξ το 1924. Ο πατέρας της, ο Conrad Aiken, είχε τιμηθεί με το Βραβείο Πούλιτζερ για τα ποιήματά του. Η ίδια εργάστηκε στο BBC και έγραψε πολλά παιδικά βιβλία και μυθιστορήματα τρόμου, καθώς και φανταστικές ιστορίες. Το 1969 τιμήθηκε με το βραβείο Guardian και το 1972 με το βραβείο Edgar Allan Poe. Ανάμεσα στα κυριότερα έργα της είναι το "Wolves Chronicles of Willoughby Chase) (1963), το "Black Hearts in Battersea" (1964) και το "The Haunting of Lamb House" (1987). Πέθανε το 2004 στην Αγγλία.
Dorothy Kate Haynes
Η Ντόροθι Κέιτ Χέινς (1918-1987) καθιερώθηκε με το έργο "Winter's Traces" (1947) και τη συλλογή "Thou Shalt Not Suffer a Witch" (1949), με εικονογράφηση του Μέρβιν Πικ. Αργότερα, το 1981, κυκλοφόρησε η συλλογή "Peacocks and Pagodas", με τον υπότιτλο "The Best of Dorothy K. Haynes". Η Πάμελα Χάνσφορντ Τζόνσον έγραψε ότι τα διηγήματά της "στέλνουν τους μαγεμένους αναγνώστες ξανά στη βιβλιοθήκη για να βρουν κι άλλα βιβλία γραμμένα από το ίδιο επιδέξιο και κομψό χέρι".
Μετάφραση: ·Έφη Φρυδά
Έφη Φρυδά
Εικονογράφιση: ·Δημήτρης Τάξης
Δημήτρης Τάξης
Επιμέλεια: ·Richard Dalby
Richard Dalby
Έκδοση: Μάιος 2010 από "Μεταίχμιο"
Σελ.:406 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-455-794-7
Θέμα: "Λογοτεχνία - Συλλογές" "Λογοτεχνία τρόμου"
Χαμένες αγάπες, παλιές έχθρες και ανεπιθύμητες αναμνήσεις μπλέκονται στην σφαίρα του ανεξήγητου, καθώς ανήσυχες ψυχές επιστρέφουν στον κόσμο των ζωντανών για να ανταποδώσουν την καλοσύνη που δέχτηκαν, να λύσουν τις διαφορές τους και να στοιχειώσουν τη φαντασία.
Όλες οι συγγραφείς επιδεικνύουν την ήρεμη δύναμή τους προκειμένου να παρασύρουν τον αναγνώστη στην καρδιά των ιστορίων τους, σε μια εξερεύνηση του υπερφυσικού.