*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μύθοι και ήρωες στην αρχαία Ελλάδα και Κίνα


Συγγραφή: · Ιωάννης Σταθογιάννης
Έκδοση: Απρίλιος 2010 από "Helm"
Σελ.:96 (23χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-98479-8-6


Θέμα: "Μυθολογία, Ελληνική" "Μύθοι" "Κίνα"

Ο ελληνικός και κινέζικος πολιτισμός είναι δύο από τους μακροβιότερους και πλουσιότερους όλης της ανθρωπότητας, με μεγάλη ιστορία και πολυσύνθετο μυθολογικό υπόβαθρο. Αν και οι δυο αυτοί λαοί κατά την αρχαιότητα είχαν ελάχιστη αλληλεπίδραση μεταξύ τους, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια σύγκρισης, ανάλυσης και διασύνδεσης της αρχαίας ελληνικής και κινέζικης ιστορίας, μυθολογίας και πνευματικής παραγωγής.

Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει τους σημαντικότερους μύθους και θρύλους, καθώς και κάποιες από τις μεγάλες μορφές και τα γεγονότα που άλλαξαν την ιστορία των δύο λαών.

Εξετάζει επίσης τα κοινά τους χαρακτηριστικά κατά την αρχαιότητα, καθώς και τα πολιτιστικά και πνευματικά ρεύματα που ξεπήδησαν από τις χώρες αυτές και εν τέλει διαμόρφωσαν τον Δυτικό και Ανατολικό τρόπο σκέψης.

Το βιβλίο χωρίζεται σε οκτώ θεματικά κεφάλαια, περιλαμβάνοντας τους σημαντικότερους μύθους, ήρωες, Θεούς και λαογραφικά στοιχεία της Ελλάδας και της Κίνας, με πλούσια εικονογράφηση, σχόλια και αρχειακό υλικό.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας