*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Βυζαντινά υστερόγραφα

Είκοσι ιστορίες αγάπης και μίσους, αρετής και πτώσης, θριάμβου και ολέθρου


Συγγραφή: · Δημήτρης Αποστολίδης
Έκδοση: Μάρτιος 2009 από "Alpha Media Group"
Σελ.:291 (22χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-98317-1-0


Θέμα: "Βυζαντινή Αυτοκρατορία - Ιστορία - 324-1453"

Ο συγγραφέας αγαπά το Βυζάντιο. Διαβάζει με ηπιότητα και αμεροληψία του χρονικογράφους, ιστορικογράφους και βιογράφους της βυζαντινής εποχής. Στόχος των είκοσι ιστοριών του δεν είναι να προσθέσει καινούργιες πληροφορίες. Όχι. Μέλημά του και αγωνία του είναι, μέσα απ' αυτές τις μικρές ιστορίες να φωτιστεί το ανθρώπινο τραγικό, η ματαιόδοξη δίψα για πλούτη και εξουσία, αλλά επίσης και η υψηλοφροσύνη που επιδεικνύουν ενίοτε οι άνθρωποι. Στόχος του φαίνεται να είναι όλα τα βυζαντινά πάθη, οι αδυναμίες, οι ραδιουργίες μαζί και η μεγαλοσύνη ενίων να μη βυθιστούν στη λήθη, να μεταφερθούν στη σύγχρονη κοινωνία και να συγκριθούν με τους ανθρώπους της.

Γιώργος Κ. Σταματόπουλος

(2012) Μέγας Κωνσταντίνος ο Ισαπόστολος, Εκδόσεις "Παρουσία" Ιερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας