*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η πορεία του κόσμου χωρίς τον Θεάνθρωπο

Η αποστασία των εσχάτων


Συγγραφή: ·Μοναχός Αγιορείτης Αβραάμ
Έκδοση: Ιούλιος 2010 από "Ο Ποιμενικός Αυλός"
Σελ.:494 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Εκκλησιαστική ιστορία"

[...] Σε αυτό μας το πόνημα κάνουμε μία αναδρομή ιστορική, για να καταδείξουμε τα αίτια που οδήγησαν στο Σχίσμα της Εκκλησίας (1054), τις εξελίξεις κατόπιν στον χώρο της παπικής εκκλησίας, πώς διαμορφώθηκε ο παπισμός μετά την επικράτηση των Φράγκων με τον Καρλομάγνο, και πώς ο παπισμός συνετέλεσε στην καταστροφή της Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου αφού «έδιωξαν» τον Χριστό από τον κόσμο και την θέση του κατέλαβε, «ο Αλάθητος Πάπας». Πως ο παπισμός υπήρξε το αίτιο για τα μετέπειτα σχίσματα του Λουθήρου, του Καλβίνου κ.ά.. Πως ο παπισμός οδήγησε τους λαούς στην αποστασία και αθεΐα. Πως ήταν η αιτία στην αναγέννηση να επανέλθη η Ευρώπη στις κακοδοξίες του προχριστιανικού κόσμου και έτσι να οργανωθούν σε στοές και λέσχες οι Ιλλουμινάτοι, οι Μασόνοι (που αναφέρουμε στο βιβλίο μας «Η πτώση του Εωσφόρου και η εξαπάτηση της άνθρωπότητος δια μέσου των αιώνων»). Καταγράφει που οδήγησε τον Δυτικό κόσμο αυτή η αυτονόμησή τους, όπου έχασαν εντελώς την αλήθεια αφού απομακρύνθηκε απ' αυτούς η Χάρη του Θεού. Αναφερόμαστε στο θέμα του Οικουμενισμού για να κατανοήσουμε την διαστροφή, με ποιους θέλουν να ενωθούν οι «δικοί» μας οικουμενιστές. Και ακόμη αναφερόμαστε στα έσχατα της Εκκλησίας, δηλαδή, που θα βρίσκεται αυτή, μετά την πολυπόθητη από τους προδότες ένωση. Διότι κάποια φορά θα ενωθούν όλοι αυτοί οι αποστάτες μέσω του Οικουμενισμού, ακόμη δε και οι ειδωλολάτρες με κεφαλή τον πάπα για να δώση, μάλλον αυτός, την εξουσία και να στέψη τον Αντίχριστο, για τον οποίο εργάζονται με ζήλο και επιμονή. Εμείς, οι ορθόδοξοι ας γρηγορούμε προσευχόμενοι για να μην μας εξαπατήσει κανείς και αυτός είναι ο λόγος της εκδόσεως και αυτού του πονήματός μας.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

(2012) Η μεγάλη επιλογή του ανθρώπου, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2012) Ο ναός του Θεού και οι λειτουργικές τέχνες, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2012) Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μετά της ερμηνείας αυτών, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2011) Το Αρχοντικό μας, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2011) Οι επίβουλοι του γένους και παραχαράκτες της ιστορίας μας, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2011) Αυτά που πρέπει να γνωρίζεις..., Ο Ποιμενικός Αυλός

(2009) Ο Θεάνθρωπος και η ορθόδοξη εκκλησία του, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2009) Οι προφήτες μας αποκαλύπτουν..., Ο Ποιμενικός Αυλός

(2007) Ρωμαίικο οδοιπορικό, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2006) Ρωμαϊκό οδοιπορικό, Ιδιωτική Έκδοση

(2005) Ο άνθρωπος, Ο Ποιμενικός Αυλός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας