*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ελληνισμός, επιστήμη, κριτική

Εννοιολογικά θεμέλια της νεωτερικότητας


Συγγραφή: · Περικλής Σ. Βαλλιάνος
Έκδοση: Ιούλιος 2010 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:420 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-2435-8


Θέμα: "Ελληνισμός - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Επιστήμη - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Επιστήμη - Φιλοσοφία και θεωρία" "Επιστήμη - Κοινωνικές απόψεις"

Η νεωτερικότητα δεν είναι μια εποχή με αυστηρά χρονολογικά όρια, αλλά μάλλον ένα πλέγμα μεθοδολογικών παραδοχών και αξιολογικών δεσμεύσεων που δεν παράγουν κανένα καθολικά αποδεκτό ή υποχρεωτικό πλαίσιο για τον στοχασμό και την πράξη. Η θεμελιακή της προϋπόθεση είναι η ριζική αποδέσμευση της συνείδησης από την παραδοσιακή αυθεντία και το δικαίωμα κριτικής όλων των παραδεδομένων τρόπων του σκέπτεσθαι και ζην. Το παρόν βιβλίο είναι ένα πανόραμα των εννοιολογικών αναζητήσεων που οδήγησαν στην κρίσιμη αυτή καμπή του πολιτισμού με έμφαση κάθε φορά στο ιστορικο-κοινωνικό πλαίσιό τους. Βασικοί άξονες της έρευνας αυτής είναι η επεξεργασία της αρχαιοελληνικής κληρονομιάς από την νεώτερη σκέψη και η ανάδυση της σύγχρονης επιστημονικής νοοτροπίας μέσα από αυτήν την αντιπαράθεση. Ερμηνεύονται θεμελιακά κείμενα από την Αναγέννηση και μετά που έβαλαν τα θεμέλια του καταστατικά ανοικτού αυτού τρόπου του στοχάζεσθαι που είναι η νεωτερικότητα.

(2019) Τα παιδιά του Χάιντεγκερ, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

(2014) Τι είναι διαφωτισμός, Κριτική

(2011) Κουλτούρα και αναρχία, Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός

(2010) Πίστη και γνώση, Σαββάλας

(2009) Η κοινωνιολογία της Σχολής του Σικάγου, Εκδόσεις Παπαζήση

(2009) Η έννοια του πολίτη στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, Ακαδημία Αθηνών

(2005) Ιστορία της πολιτικής σκέψης, Κριτική

(2002) Συνείδηση, γλώσσα και ιστορική ζωή, Πορεία

(1997) Η επέμβαση των Άγγλων στην Ελλάδα, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(1993) Σκεπτέον, Πλέθρον

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας