*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η μεγάλη πορεία

Ο Ξενοφών και η "Κάθοδος των Μυρίων"

"The Long March: Xenophon and the Ten Thousand" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)
(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · George Cawkwell · P. J. Stylianou · Thomas Braun · Robert Parker · Christopher Tuplin · Robin Lane Fox · Michael Whitby · Simon Hornblower · James Roy · Vincent Azoulay · Tim Rood · John Ma
Μετάφραση: ·Μενέλαος Παπαϊωάννου
Επιμέλεια: · Robin Lane Fox
Έκδοση: Οκτώβριος 2010 από "Ενάλιος"
Σελ.:594 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-536-448-4


Θέμα: "Ιστοριογραφία, Ελληνική" "Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία"

Η Κάθοδος των Μυρίων είναι μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές περιπέτειες στον αρχαίο κόσμο. Ο ατρόμητος στρατός των Ελλήνων μισθοφόρων διέσχισε τα βάθη της Ασίας, εκεί που σήμερα είναι το Ιράκ και η Ανατολική Τουρκία. Ήταν μια πορεία που κράτησε από το 401 μέχρι το 399 π.Χ., και ο Ξενοφών, μαθητής πιστός του Σωκράτη, την περιγράφει με τα πιο ρεαλιστικά χρώματα, στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του "Ανάβασις".

Στο βιβλίο αυτό που επιμελείται ο Ρόμπιν Λέιν Φοξ, δώδεκα κορυφαίοι ακαδημαϊκοί αναλύουν την "Ξενοφώντος Ανάβασιν", πλούσια και πολύτιμη πηγή κοινωνικής και πολιτιστικής ιστορίας, μέσα από μια μεγάλη γκάμα θεματολογίας, όπου αναλύονται τα προσωπικά κίνητρα του ίδιου του συγγραφέα, αλλά και οι συμπεριφορές των στρατιωτών του, οι σχέσεις τους με τις γυναίκες, οι θρησκευτικές τους ανησυχίες, η συμπεριφορά τους απέναντι στους λαούς που συναντούσαν στην διάρκεια της πορείας τους προς την θάλασσα του Αιγαίου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας