*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Στέλιος Καζαντζίδης 1931-2001


Συγγραφή: · Βασίλης Βασιλικός · Στέλιος Καζαντζίδης
Έκδοση: Οκτώβριος 2010 από "ΚΨΜ"
Σελ.:315 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6750-49-3


Θέμα: "Μουσική, Ελληνική - Ιστορία" "Τραγουδιστές - Ελλάς"

Ο Στέλιος μιλάει για τη ζωή του στον Βασίλη Βασιλικό και αυτοβιογραφείται...

Η κυρα-Γεσθημανή, το τραγούδι, οι γυναίκες της ζωής του, η αγάπη του για τη φύση και το ψάρεμα, οι Πόντιοι, οι εταιρείες δίσκων, οι συνεργάτες, το κοινό του, η μοίρα της καταστροφής που τον κυνηγούσε, τα ταπεινά του όνειρα... ιχνογραφούν τον καμβά της ζωής του μεγαλύτερου εκφραστή των καημών του λαού.

Η εκ βαθέων αφήγηση του Στέλιου Καζαντζίδη στον Βασίλη Βασιλικό αποτελεί τη μοναδική ίσως ολοκληρωμένη εξιστόρηση των βιωμάτων του ήδη από τα πρώτα παιδικά του χρόνια τις μέρες της Κατοχής ως το αποκορύφωμά του και την απόσυρσή του από τα στούντιο. Οι εμπειρίες του πολλές, οι περιπέτειές του ακόμα περισσότερες, οι ατυχίες πολλαπλές, αλλά παρ' όλα αυτά ο Στέλιος αποπνέει ηρεμία, σιγουριά, αν και κάποια μελαγχολία.

Θάσος, καλοκαίρι, ψάρεμα με την τράτα του Αντώνη· τα μεσημέρια, κάτω από τα πεύκα, ο Στέλιος μπροστά σ' ένα μαγνητοφωνάκι, με την πλούσια ενδοχώρα του δικού του λεξιλογίου, εμπιστεύτηκε στον Βασιλικό ολόκληρη τη ζωή του. Χωρίς καμιά προσαρμογή στα λεγόμενα του Καζαντζίδη και με την επιπλέον καταγραφή των βιωμάτων του ίδιου του συγγραφέα από τη βαθιά φιλία που τους συνέδεε, το βιβλίο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο ψηφιδωτό της ζωής του βιοφιλόσοφου Καζαντζίδη.

(2000) Υπάρχω, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας