*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η προσφορά του ιερού κλήρου στον αγώνα του '21


Συγγραφή: · Κωνσταντίνος Κλάγκος
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2010 από "Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Εκδόσεις "Βιβλίο και Εικόνα""
Σελ.:47 (18χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-99504-1-8


Θέμα: "Εκκλησιαστική ιστορία" "Ελλάς - Ιστορία - Επανάσταση του 1821" "Ομιλίες"

[...] Μόνον η μελέτη της ιστορικής αληθείας διδάσκει και φρονηματίζει και όχι βεβαίως της παραχαραγμένης ιστορικής αφηγήσεως.
Υπό την άποψιν ταύτην η ομιλία του ελλογιμωτάτου καθηγητού του σχολικού συμβούλου φιλολόγων Ηλείας - Αχαΐας κ. Κωνστ. Κλάγκου, η οποία έγινε κατά την διάρκειαν μιας εορταστικής επετειακής εκδηλώσεως της "Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγίου" (ΙΛΕΑ) υπήρξεν μία ευφρόσυνος σπουδή και μαθητεία όλων, όσοι είχον την ευτυχίαν να απολαύσουν τον εκλεκτόν επιστήμονα, ιστοριοδίφην, φιλόλογον και λογοτέχνην ομιλητήν. Το θέμα του ιδιαιτέρως ελκυστικόν: "Η συμμετοχή και η προσφορά του ιερού κλήρου στον Εθνικόςν μας Αγώνα". Ήταν μία υπέροχη προσφορά! Ένα απολαυστικό ακρόαμα και μία σπουδή, κατάλληλη δια να εκφωνηθή από της πανεπιστημιακής έδρας.
Θεωρήσαμε χρέος μας να την δημοσιεύσουμε, ώστε να γίνη κτήμα περισσοτέρων. [...]

(Αμβρόσιος, ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, από τον πρόλογο)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας