*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Γερμανία Γερμανία... μεταξύ άλλων

Εκθέσεις και πολεμικές


Συγγραφή: ·Ulrike. M. Meinhof
Μετάφραση: ·Δανάη Παναγιωτοπούλου
Έκδοση: Ιούλιος 2010 από "Yafka Books"
Σελ.:192, ISBN: 960-99367-0-9


Θέμα: "Πολιτικές επιστήμες"

Επιλογή από την πολιτική αρθρογραφία της Ulrike M. Meinhof στο περιοδικό Konkret την περίοδο 1960 - 1969.


Αν επιχειρούσαμε να συμπυκνώσουμε τη σύγχρονη αστική κοινωνία -κατά την τεχνοτροπία της commedia dell arte ή του δικού μας Καραγκιόζη- σε έναν μικρό αριθμό από φιγούρες, ο "μασκοφόρος εκδικητής" σίγουρα θα ήταν μια από αυτές, και κατά πάσα πιθανότητα πίσω από τη μάσκα θα διαγραφόταν μια γυναίκα.
Διαβάζοντας τα κείμενα της U.M. Meinhof διαπιστώνουμε ένα δικό της ιδίωμα που βρίσκεται ανατριχιαστικά κοντά -όσο λίγοι στρατευμένοι, τολμώ να πω- στην πραγματική πραγματικότητα, και που διατηρεί -όσο λίγοι ιδεολόγοι, τολμώ και πάλι να πω- αυτό που οραματίζεται για τον κόσμο στη σφαίρα του απόλυτα και μεσοπρόθεσμα εφικτού.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας