*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η αθέατη πλευρά του Εμφυλίου

Τα τραγικά γεγονότα της 7ης Μεραρχίας του ΔΣΕ


Συγγραφή: · Γιώργος Δ. Γκαγκούλιας
Υπεύθυνος Σειράς: · Παντελής Βούλγαρης
Έκδοση: Νοέμβριος 2010 από "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη"
Σελ.:348 (20χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-469-867-2


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία - Εμφύλιος πόλεμος, 1944-1949 - Προσωπικές αφηγήσεις" "Πρόσφυγες"

"Οι ένοπλες στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδας κατευθύνονται από τους Αμερικανούς. Σ' όλο τον κρατικό μηχανισμό είναι εγκατεστημένοι Αμερικανοί, που λύνουν ανεξέλεγκτα όλα τα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, απ' τα δημόσια οικονομικά ως την εμπορική και την πιστωτική μας πολιτική, τον καθορισμό των μεροκάματων και των μισθών, από την κοινωνική μας πολιτική ως τα ζητήματα των σχέσεων μας με όλες τις χώρες του εξωτερικού".

("Η Ελλάδα κάτω από το ζυγό των Γιάνκηδων". Εκδοτικό "Νέα Ελλάδα"

Είναι η εποχή της "πολύφερνης" αμερικανικής βοήθειας, η εποχή του Δόγματος Τρούμαν. Με τη Συνθήκη της Βάρκιζας, η χώρα βγαίνει από τον Εμφύλιο και μετράει πληγές. Παράλληλα, όμως, ένας άλλος, ένας "συντροφικός", αιματηρός εμφύλιος μαίνεται.... Ο Γ. Γκαγκούλιας καταγράφει τις συγκλονιστικές του εμπειρίες και ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο την πολιτική των ημερών που έζησε.

(2011) Παιδομάζωμα, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη

(2004) Παιδομάζωμα, Ιωλκός

(2001) Η αθέατη πλευρά του εμφυλίου, Ιωλκός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας