*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο ξεσηκωμός του γένους, 1821

Η Ελληνική Επανάσταση και η αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού

(Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: ·Chris Johns · Νίκος Σ. Μάργαρης ·Μαρία Ατματζίδου ·Μάριος Θεοδωρακάκης
Έκδοση: Νοέμβριος 2010 από "4π Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε."
Σελ.:160 (32χ24), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-488-090-Χ


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία - Φωτογραφικά λευκώματα" "Ελλάς - Ιστορία - Επανάσταση του 1821"

Ο Ρήγας Βελεστινλής ήταν η σπουδαία εκείνη προσωπικότητα που συνέλαβε το σχέδιο για την εθνική Παλιγγενεσία. Με το δολοφονία του ανεστάλη προσωρινά η προετοιμασία του Αγώνα, όμως το δύσκολο αυτό έργο ανέλαβε να συνεχίσει το 1821 στην Οδησσό η Φιλική Εταιρεία. Η Επανάσταση, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, ξεκίνησε από το Ιάσιο και είχε χαρακτήρα αντιπερισπασμού, ούτως ώστε στη νότια Βαλκανική να εξελισσόταν χωρίς την ύπαρξη ισχυρών τουρκικών στρατευμάτων.

Έτσι, στις 23 Μαρτίου κηρύχθηκε η Επανάσταση στη Βοστίτσα (Αίγιο) και την ίδια μέρα ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης απελευθέρωσαν την Καλαμάτα. Στη συνέχεια, η Επανάσταση εξαπλώθηκε παντού.

Η αντίδραση των Τούρκων ήταν έντονη, αλλά ο αριθμός των ηρώων και των μαρτύρων καταδεικνύει ότι η Επανάσταση είχε χαρακτήρα εθνικοαπελευθερωτικό, παρόλο που οι εσωτερικές αντιθέσεις οδήγησαν ακόμα και σε εμφύλιες διαμάχες. Όσο για τη ναυμαχία στο Ναβαρίνο (Οκτώβριος 1827), ήταν ο καταλύτης για τη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Έτσι, στις αρχές του 1828 έφτασε στην Ελλάδα ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο οποίος είχε εκλεγεί κυβερνήτης. Ο παλιός διπλωμάτης του τσάρου, εκμεταλλευόμενος με αριστοτεχνικό τρόπο τη διεθνή διπλωματία, συνέβαλε ώστε το Φεβρουάριο του 1830 να υπογραφεί το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, που αποτέλεσε τη γενέθλια πράξη του ελληνικού κράτους. Το γένος των Ελλήνων δημιούργησε στο πέρασμα των αιώνων μια κρατική οντότητα πολύ εύθραυστη και με περιορισμένα σύνορα, η οποία σε λιγότερο από έναν αιώνα έφτασε στη σημερινή της μορφή.

[...] Στο βιβλίο αυτό περιγράφονται με "εγκυκλοπαιδικό" και συνάμα γλαφυρό τρόπο τα προαναφερθέντα γεγονότα, με την ανεπανάληπτη ποιότητα του National Geographic.

Νίκος Μάργαρης

Περιέχονται τα κείμενα:
- Editorial

Πρώτο μέρος
- Ιστορικό πλαίσιο

Δεύτερο μέρος
- Ο ξεσηκωμός του Γένους

Τρίτο μέρος
- Μάχες και ναυμαχίες του Αγώνα

Τέταρτο μέρος
- Ένας αιώνας ελεύθερη Ελλάδα

Πέμπτο μέρος
- Το χρονικό του Ξεσηκωμού

Έκτο μέρος
- Οι πρωταγωνιστές

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας