*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

El Greco

Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή


Συγγραφή: · Ελένη Σμαραγδή
Έκδοση: Νοέμβριος 2010 από "Μίλητος"
Σελ.:489 (28χ24), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-464-189-1


Θέμα: "Κινηματογράφος - Φωτογραφικά λευκώματα" "Κινηματογράφος, Ελληνικός" "Κινηματογραφικές ταινίες"

Πως έγινε αυτό το θαύμα; Γιατί τα φιλόδοξα σχέδια όταν ολοκληρωθούν μοιάζουν με θαύματα κι αυτοί που εργάστηκαν, αναλογιζόμενοι τον όγκο της δουλειάς που αντιπροσώπευσαν, τους φόβους και τις ελπίδες που έθρεψαν κατά το διάστημα της κύησης τους, είναι ίσως οι πρώτοι έκπληκτοι. Το θαύμα λοιπόν αυτό επιτελέστηκε χάρη στη συμβολή πολλών παραγόντων.

Χάρη στους πρωτεργάτες και το έμψυχο υλικό, στον σκηνοθέτη, στους παραγωγούς, σ' αυτούς που δούλεψαν το σενάριο, τους ηθοποιούς, τους τεχνικούς, σ' εκείνους που κίνησαν τις μηχανές, σ' αυτούς που επεξεργάστηκαν το φιλμ στα εργαστήρια αλλά και σ' έναν ολόκληρο κόσμο, λιγότερο ορατό, ο οποίος εργάστηκε με ζήλο για την κατασκευή των ντεκόρ, των κοστουμιών και των μικρών αντικειμένων...

Στις σελίδες αυτού του λευκώματος, υπάρχουν κείμενα και εικόνες στις οποίες μπορεί να δει κανείς, είτε υπήρξε θεατής της ταινίας είτε όχι, ανέκδοτα στιγμιότυπα των ηθοποιών, του συνεργείου, καθώς και από τα γυρίσματα και την προεργασία.

Υπάρχει επίσης το σενάριο, με αποσπάσματα από το storyboard και καρέ της ταινίας, στιγμιότυπα από τις πρεμιέρες και τα διεθνή φεστιβάλ, από τις εκθέσεις που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τα προϊόντα της ταινίας καθώς και από το νεοσύστατο μουσείο για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τρία χρόνια μετά, υπογράφουμε τον ΕΠΙΛΟΓΟ της ταινίας "El Greco" ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν είτε ως συμμετέχοντες υλικά ή ηθικά είτε ως εργαζόμενοι είτε απλά ως θεατές, κυρίως αυτούς. Γιατί τα εκατομμύρια των θεατών έδωσαν στην ταινία τις διαστάσεις ενός θριάμβου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας