*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Θρησκευτικοί λειτουργοί στο στράτευμα δια μέσου των αιώνων


Συγγραφή: ·Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Π. Κουράκλης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2010 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:848 (25χ18), Πανόδετο, ISBN: 960-93-0930-5


Θέμα: "Εκκλησιαστική ιστορία"

[...] Στη μελέτη αυτή βρίσκουμε την έννοια και διακονία των θρησκευτικών λειτουργών στο στράτευμα στους αρχαίους χρόνους, στο Βυζάντιο, στα μεσαιωνικά χρόνια και στη νεότερη εποχή. Η προσοχή βεβαίως του μελετητή εστιάζεται περισσότερο στις σελίδες εκείνες, του παρόντος συγγράμματος, όπου γίνεται αναφορά στην παρουσία και δράση των στρατιωτικών ιερέων στο νεότερο Ελληνικό Κράτος. Η Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση του 1821, η εποχή του Καποδίστρια, η οργανωτική εξέλιξη της Θρησκευτικής Υπηρεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, η συμβολή των στρατιωτικών ιερέων στους αγώνες του Έθνους και σε πολλές άλλες αποστολές είναι σημεία εξόχως αποδειτικά της όλης ζώσης μαρτυρίας που οι ιερείς στο στράτευμα έδωσαν και συνεχίζουν να προσφέρουν αόκνως και σήμερα.
Είναι γεγονός ότι η Εκκλησία συμπορεύθηκε με το Έθνος σε όλους τους αγώνες και αυτό μαρτυρείται και στο βιβλίο αυτό με τον πλέον ιστορικά αξιόπιστο και θεμελιωμένο τρόπο. Αναφέρω εν προκειμένω τα λόγια του αειμνήστου προκατόχου μου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου και καθηγητού Πανεπιστημίου για τον αγώνα του 1821, ο οποίος υπογράμμιζε: "Εν τω πανελληνίω εκείνω συναγερμώ δεν υπολείφθησαν οι κληρικοί Επίσκοποι, Πρεσβύτεροι, Διάκονοι, Μοναχοί, οι οποίοι ηρωικώς ηγωνίσθησαν υπό την Σημαίαν του Στρατού κατά των βαρβάρων, ή ποικιλαρχώς συνετέλεσαν εις την διεξαγωγήν και επιτυχή έκβασιν του μεγάλου και ιερού υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αγώνος". Πέραν τούτου είναι αξιοπρόσεκτο ότι και η πραγματικότητα στα σύγχρονα στρατεύματα, η οποία περιγράφεται στην παρούσα έκδοση, επιβεβαιώνει ότι τα προοδευτικά κράτη της Δύσεως δίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη Θρησκευτική Υπηρεσία Στρατού τους.
[...]
(από τον πρόλογο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β΄)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας