*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Παντελής Πουλιόπουλος

Ο θεμελιωτής του μαρξισμού στην Ελλάδα: Τα τετράδια της Ακροναυπλίας


Συγγραφή: · Βαγγέλης Σακκάτος
Έκδοση: Δεκέμβριος 2010 από "Δρόμων"
Σελ.:335 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-694-092-6


Θέμα: "Μαρξιστές" "Κομμουνισμός - Ιστορία" "Κομμουνισμός - Ελλάς"

Ο Παντελής Πουλιόπουλος υπήρξε ηγετική μορφή εύκολα συγκρίσιμη με τις μεγάλες ηγετικές μορφές του διεθνούς εργατικού επαναστατικού κινήματος.
Τα κείμενα των "Τετραδίων της Ακροναυπλίας" στα οποία καταγράφονται οι συζητήσεις που έγιναν τότε στο στρατόπεδο από το 1939 ως το 1942 που διαλύθηκε, μεταξύ της ΕΟΚΔΕ (Π. Πουλιόπουλος) και της ΚΔΕΕ (Α. Στίνας), για τα τότε φλέγοντα ζητήματα της Ελλάδας και του κόσμου, όπως η δικτατορία της 4ης Αυγούστου του 1936, ο χαρακτήρας του 2ου παγκόσμιου πολέμου, η φύση και ο χαρακτήρας του κράτους της ΕΣΣΔ και η υπεράσπισή του στον πόλεμο, αποτελούνε συμβολή στη μαρξιστική σκέψη, στη μαρξιστική θεωρία και πράξη, συμβολή στην ιστορία των επαναστατικών ιδεών της ανθρωπότητας.
Σε τούτο το βιβλίο, εκτός των άλλων, περιέχονται και σημαντικά κείμενα από τα "Τετράδια της Ακροναυπλίας", όπως και Οδηγός Μελέτης τους.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας