*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ναταλί και άλλα διηγήματα


Συγγραφή: · Ivan Bunin
Μετάφραση: · Πάνος Σταθόγιαννης
Υπεύθυνος Σειράς: · Παυλίνα Παμπούδη
Έκδοση: Δεκέμβριος 2010 από "Ροές"
Σελ.:279 (20χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-283-331-9


Θέμα: "Ρωσική πεζογραφία - Διήγημα"

Ο Ιβάν Μπούνιν (Βραβείο Νόμπελ, 1933), σε τούτη τη συλλογή διηγημάτων από ολόκληρη τη συγγραφική διαδρομή του, αποκαλύπτει το ιλιγγιωδώς απέραντο και πολύμορφο ρώσικο τοπίο αγγίζοντάς το ερωτικά. Παντού. Με τον εμμονικό ενθουσιασμό με τον οποίο ο ερωτευμένος ψηλαφίζει πόντο πόντο το σώμα της αγαπημένης του κι ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει περιοχή του, δεν υπάρχει πτυχή του, δεν υπάρχει σημείο του που να μη λειτουργεί ως «ερωτογενής ζώνη». Και την αφυπνίζει μπροστά στα μάτια του αναγνώστη. Την κάνει να σκιρτάει, να τανύζεται, να εκδηλώνεται, να επιθυμεί. Η Ρωσία του, η Ρωσία του παρόντος του αλλά και της μνήμης του, η προεπαναστατική Ρωσία των αριστοκρατών και των μουζίκων, η «πραγματική Ρωσία», είτε έτσι όπως υποστασιάζεται στη γεωγραφία, είτε έτσι όπως αποτυπώνεται στο «μέσα» των ηρώων του είναι σάρκα ακόρεστη, απρόβλεπτη, ερωτική.
Ο έρωτας, πάλι, μοιάζει να «σφραγίζεται» από το ρώσικο τοπίο. Ταξιδεύει στα μεγάλα ποτάμια, χάνει τον προσανατολισμό του σε χιονισμένες στέπες, σκιάζεται σε σκοτεινές αλέες, χρωματίζεται από τις διαθέσεις του ουρανού. Και είναι, ασφαλώς, αχανής και ατελεύτητος. Σαν τη Ρωσία. Υπάρχει πάντα ένα «διαρκώς παραπέρα» που ποτέ δεν θα μετατραπεί σε εμπειρία και βίωμα. Θα παραμείνει πάντα ανοιχτό. Ως πιθανότητα. Ως εκκρεμότητα. Ως χαίνουσα πληγή.
Ο Έρωτας και η Ρωσία είναι δυο έννοιες που εδώ ταυτίζονται.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας