*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πολιτικός αποστρακισμός


Συγγραφή: · Δημήτρης Μπουρουτζόγλου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2010 από "Θερμαϊκός"
Σελ.:304 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-99471-5-8


Θέμα: "Πολιτικές επιστήμες"

Νέοι άνθρωποι, με πλούσια εμπειρία και συμμετοχή στον κοινωνικό χώρο, πικραμένοι από τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, αρνούνται να γίνουν μέρος του, παρόλο που δε στερούνται "προσβάσεων και διασυνδέσεων". Η πολιτική δεν μπορεί να είναι πλέον γι' αυτούς μια διαδικασία διευθετήσεων σε "υψηλό επίπεδο", δεν μπορεί να ασκείται μόνον από τους επαγγελματίες πολιτικούς.
Για το λόγο αυτόν αποφασίζουν να δώσουν στη διαδικασία διακυβέρνησης μια καινούρια πνοή, ένα νέο νόημα και να ενισχύσουν τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν.
Οι τεχνολογικές καινοτομίες της πληροφορικής και το διαδίκτυο είναι ισχυρά μέσα τα οποία επιδιώκουν να αξιοποιήσουν, προκειμένου να δώσουν έναν πιο συμμετοχικό χαρακτήρα στο πολίτευμα. Οι προσπάθειές τους να αντιπαρατεθούν με ένα δοκιμασμένο στην πράξη αντιπροσωπευτικό σύστημα εγκυμονούν πολλούς κινδύνους και αδιέξοδα. Τα σημαντικότερα από αυτά φαίνεται να φωλιάζουν μέσα τους, καθώς καταστρώνουν το σχέδιο δράσης τους προς μια αμεσότερη δημοκρατική πολιτεία.
Θα τα καταφέρουν; Θα βρουν απαντήσεις στις αναζητήσεις τους και κυρίως στην εφαρμογή τους; Και με τι κόστος; Η απάντηση για την έκβαση του πολιτικού τους εγχειρήματος δίνεται νωρίς στο βιβλίο. Εκείνο που μένει να απαντηθεί είναι η επίμονη προσπάθεια του καθενός από αυτούς να ξετυλίξει το κουβάρι των προσωπικών του δεσμών και να το συνδέσει με τα αντίστοιχα νήματα άλλων πολιτών με παρόμοιες αναζητήσεις στον κοινωνικό χώρο. Και το κόστος για την προσπάθειά τους αυτή δε φαίνεται να είναι μικρό...

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας