*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ενεργοί πολίτες

Σύγχρονα διαδραστικά κόμματα: Μια συγκριτική προσέγγιση


Συγγραφή: · Ευριπίδης Στυλιανίδης
Έκδοση: Νοέμβριος 2010 από "Εκδόσεις Ι. Σιδέρης"
Σελ.:179 (20χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-08-0543-1


Θέμα: "Πολιτικές επιστήμες" "Πολιτικά κόμματα"

Για να επιτύχουμε την αναζωογόνηση του ελληνικού πολιτικού συστήματος μέσα από την μετεξέλιξη των ελληνικών πολιτικών κομμάτων δεν αρκεί να αντιγράψουμε ξένα κομματικά συστήματα, που απευθύνονται σε άλλου τύπου πολιτικές παραδόσεις και κουλτούρες. Οφείλουμε όμως να ενσωματώσουμε ενδιαφέρουσες ιδέες αυτών των συστημάτων και παράλληλα να μετεξελίξουμε το δικό μας σύστημα.

Για τον λόγο αυτό, στο παρόν σύγγραμμα περιγράφονται σύντομα τα κύρια χαρακτηριστικά του πολιτεύματος και της λειτουργικής δομής των κεντροδεξιών κομμάτων στη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Επισημαίνονται οι ενδιαφέρουσες ιδέες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, κατάλληλα επεξεργασμένες, και στη δική μας πραγματικότητα. Τέλος, διατυπώνονται προτάσεις για ένα σύγχρονο ελληνικό κόμμα, οι οποίες διαμορφώθηκαν με έναν κυρίαρχο κριτήριο:

Πώς οι πολίτες θα συμμετέχουν περισσότερο και ουσιαστικότερα καθ’ όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής κυβερνητικής περιόδου στις κομματικές διαδικασίες.

Απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι η μετεξέλιξη των παραδοσιακών κομμάτων σε σύγχρονα ανοιχτά διαδραστικά κόμματα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας