*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η θεωρία της νεοελληνικής έμμετρης ποίησης


Συγγραφή: · Θεόδωρος Καλοπίσης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2010 από "Ομάδα Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας "Έλευσις""
Σελ.:92 (17χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-98219-3-6


Θέμα: "Νεοελληνική λογοτεχνία - Φιλοσοφία και θεωρία" "Ποίηση - Φιλοσοφία και θεωρία"

Η πρώτη λέξη στον τίτλο του βιβλίου αυτού είναι η λέξη "θεωρία". Η χρησιμοποίηση της λέξης αυτής ίσως να μοιάζει αρκετά φιλόδοξη. Ωστόσο, το γεγονός ότι το βιβλίο αυτό στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες, δικαιολογεί τη χρησιμοποίησή της.

Πρώτο: Το κείμενο του έχει για βάση ορισμένες Μαθηματικές Αρχές, που εύκολα μπορεί να διαπιστωθούν από ένα απλό ξεφύλλισμα των σελίδων του.

Δεύτερον: Θεμελιώνεται πάνω σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή της "Θεωρίας των Παιγνίων", η οποία, στην ουσία της, δεν είναι τίποτα άλλο από την αυστηρή μαθηματικοποίηση της μοντέρνας Διαλεκτικής.

Τρίτον: Σε ορισμένα σημεία του, το βιβλίο συνδέεται με την Μουσική, η οποία είναι μια Τέχνη, που προϋποθέτει -ήδη από την εποχή του Πυθαγόρα- την άμεση σύνδεση της με τα Μαθηματικά.

Μέχρι σήμερα, η Νεοελληνική Έμμετρη Ποίηση έχει αντιμετωπίσει -από όσους καταπιάστηκαν με το θέμα αυτό- αρκετά εμπειρικά. Το βιβλίο αυτό προσφέρει μιαν εντελώς άλλη αντιμετώπιση του ίδιου θέματος. Το κέρδος είναι ότι αποφεύγονται πολλά λάθη της εμπειρικής αντιμετώπισης, στα οποία υπέπεσαν όλοι σχεδόν όσοι καταπιάστηκαν με το θέμα αυτό.

(2010) Ένας ονομαστός Άραβας ποιητής, Ομάδα Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας "Έλευσις"

(2009) Το συναξάρι του ερημίτη Ζωσιμά, Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

(2006) Ποιήματα από μιαν άλλην εποχή, Ομάδα Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας "Έλευσις"

(2003) Η παράξενη υπόθεση του δρος Τζέκυλ και του κου Χάιντ, Αίολος

(1976) Οι κληρονόμοι της στάχτης, Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

(1975) Πολιτικά ιδεώδη, Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

() Προκαπιταλιστικοί οικονομικοί σχηματισμοί, Κάλβος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας